Simo Terävä

Esittelyssä junnukuski Simo Terävä

Seuran jäsenistä ja muista mielenkiintoisista persoonista kertovan juttusarjan esittelyvuorossa on Simo Terävä. Simo on käynyt jo vuosien ajan aktiivisesti junnulenkeillä ja on edennyt jo mukaan aikuisten lenkeille. Tänä kesänä JYPS panostaa erityisesti junioritoimintaan toukokuun puolessa välissä alkavan Fillarinappulakoulun ja 3.6. alkavien junnulenkkien merkeissä. Lue lisää, miten Simo on päätynyt mukaan JYPS:in junnutoimintaan!

Kuka olet?

Simo Terävä, 14v.

Mitä pyöräilyn lajeja harrastat?

Pääasiassa harrastan maastopyöräilyä ja sen lisäksi maantiepyöräilyä, aika-ajoa, cyclocrossia ja triathlonia.

Minkälaisilla JYPS:in lenkeillä käyt?

Tällä hetkellä jos käyn Jypsin yhteislenkeillä niin käyn torstaisin kevyillä maastopyörälenkeillä.

Millaisella fillarilla ajat?

Tällä hetkellä minulla on kolme pyörää: maastopyöräilyyn Scott Spark 35, maantiepyöräilyyn Cervelo S2 ja cyclocrossiin Cube x-race comp.

Miten päädyit pyöräilyharrastuksen pariin?

Iskä ja hänen työkaverinsa menivät testaamaan Tahko MTB:tä ja iskä innostui sitä kautta pyöräilystä. Sitten alettiin käydä iskän kanssa lenkeillä. Myöhemmin iskä osti minulle Cuben junnupyörän ja siitä se sitten lähti!

Mikä on parasta pyöräilyssä?

Parasta pyöräilyssä on esim. kun tunnissa kerkeet nähdä erinäköistä luontoa ja kaikkea muuta hienoa, kunto nousee hyvin paljon, pääset toiselle puolelle Suomea kisoihin ja tutustut uusiin kavereihin.

Mikä on hauskin pyöräilymuistosi?

Ensimmäiset SM-kilpailut joissa kävin, koska siellä oli kova taso ja sijoituin siellä SM-kisoissa paremmin kuin mitä itse olin ajatellut.

Mitä haluaisit kertoa tuleville JYPS:in junnulenkkiläisille? 

No Jypsin junnulenkeillä on mukavat vetäjät, näet hienoja maisemia, opit ajotekniikkaa ja näet minkälaista se ajaminen oikeesti on ja saat sieltä paljon uusia kavereita.

Siispä uudet ja jo tututkin pyöräilystä kiinnostuneet noin 8-16-vuotiaat tytöt ja pojat rohkeasti mukaan JYPS:in junnutoimintaan!