Samuli

Esittelyssä trial-taituri Samuli Piirainen

Seuramme jäseniä esittelevän juttusarjan seuraava sankari harrastaa trialia. Lue lisää, mistä polkupyörätrialissa oikein on kyse!

Kuka olet?

Olen Samuli Piirainen.

Mitä pyöräilyn lajeja harrastat?

Pääasiallisesti biketrialia, ohessa tulee käytyä maastopyöräilemässä.

Miten kuvailisit trialia? Mitä se on?

Trial luokitellaan (ainakin vakuutusyhtiön mukaan) extreme-lajiksi, jota kuvaa parhaiten ”parkouria pyörän päällä”.

Miten päädyit harrastamaan trialia?

Trial tuli elämääni naapurin poikien kautta. He harrastavat trialia mopolla ja he aloittivat oheisreenamisen polkupyörällä. Päivät pitkät kömyttiin metässä ja eihän tuosta lajista ole vieläkää päässy eroon ;).

 Millaisella fillarilla ajat? Miten pyöräsi eroaa tavallisesta polkupyörästä?

Trial-pyöriä on kaksi, kokoa 20 ja 26 tuumaa. Itse ajan lähinnä ”lasten pyörällä” eli BMX:n tyylisellä 20-tuumaisella biketrial-pyörällä. Suurimmat huomiot ovat tehokkaat jarrut, n. 5 cm leveä takarengas, pohjapanssari suojaamassa rattaita keskiön alla ja se, ettei pyörässä ole satulaa. Suoraan sanottuna ”pyörä” on hyppykeppi.

Kuinka usein treenaat trialia?

Tulee reenattua n. 37 krt/vk, pari tuntia kertaalleen.

Trialia on mahdollista harrastaa myös JYPS:in kautta. Missä ja miten harjoittelu tapahtuu?

Harjoittelu tapahtuu eri puolilla Jyväskylää. Sovimme porukalla reenipaikan, jossa sitten pidämme parin tunnin reenin ja mahdolliset vapaamuotoiset jatkot. Parhaiten mukaan pääsee ottamalla suoraan minuun yhteyttä.

Mikä trial-pyöräilyssä on parasta?

Ehdottomasti itsensä voittaminen. On hienoa muistella, kuinka muutama vuosi takaperin oli kynynny tiettyä kiveä hikihatussa ja nyt se menee kuin vettä vain.

Mikä on hauskin tai mieleenpainuvin pyöräilymuistosi?

Tämä ei liity trialiin mitenkään. Olimme useempi vuosi takaperin talvella ajamassa poikien kanssa polkuja alas Vaajakoskella. Lunta oli edellisellä viikolla tullut 30 cm ja kokonaisuudessa sitä oli jo paljon. Poijan kloppeina sitähän ei tullut miettineeks mitään vaaroja vaan vedettiin 110% mitä pyöristä lähti. Polut olivat alunperin 35 cm leveitä ja kun lopeteltiin, niin ”polku” oli parhaimmista kohdista parimetriä leviä. En muista koska sen jälkeen pyöräillessäni olisin kaatunut niin paljon ja nauttinut tekemisestä :D.

Lisätietoja JYPS:in fillaritrial-ryhmästä täältä.