Pyöräretki Euroopassa heinä-elokuussa 2014

JYPS järjestää heinäkuun alusta elokuulle pitkän Euroopan pyöräretken. Reissulla edetään Turkin Istanbulista Balkanin, Alppien, Reinin varren, Hollannin sekä mahdollisesti vielä Puolan ja Baltian kautta Suomeen. Tarkoitus on fillaroida reippaasti joitain tuhansia kilometrejä mutta rennolla meiningillä ja spontaanilla asenteella. Reissu on omatoiminen ja seikkailullinen, esimerkiksi tarkka reitti, kohteet, majoitukset ja lopullinen kesto päätetään vasta matkalla. Fillaroinnin ohessa tutustutaan kulttuuri- ja luontonähtävyyksiin, patikoidaan vuorilla ym. mitä keksitään. Joitain pätkiä esim. sateen sattuessa voidaan siirtyä julkisilla kulkuvälineillä.

Retki on avoin JYPS-jäsenille. Retkelle voi tulla kokonaisuudessaan tai joillekin osuuksille. Osuuksia on reissulla alustavasti noin 5–7. Osallistujat varaavat meno- ja paluumatkansa itse.

Retken luokitus kokonaisuudessaan on 5 / erittäin haastava. Etappien luokitus on 4 / haastava – 5 / erittäin haastava. Keskimääräiset päivämatkat ovat luokkaa 100 km. Etelässä pyöräillään todennäköisesti helteessä ja idässä huonokuntoisillakin teillä. Vuoriosuuksilla riittää mäkeä.

Välttämättömät välineet ovat kunnollinen retkeilyyn soveltuva pyörä, pyörälaukut (vähintään takalaukut ja tankolaukku) ja muutenkin kattavat pyöräretkeilyvarusteet. Kaikki tavarat kuljetetaan pyörillä.

Fiiliksen ja hintatason mukaan yövytään noin joka toinen yö teltassa ja joka toinen hotelleissa tms. Pyrkimyksenä on edullinen retki, joten kustannukset ovat joitain kymmeniä euroja päivää kohden. Jokainen maksaa itse reissukulunsa. Karttoja ym. on yhdistyksen puolesta.

Retki alkaa Istanbulista 2.7. Turkista edetään Bulgarian kautta Balkanille. Balkanin jälkeen ylitetään Alpit Saksan ja Ranskan rajaseudulle, jossa vieraillaan mm. liikenteen mallikaupungeissa Baselissa, Freiburgissa ja Strasbourgissa. Rein-joen vartta viiletetään Frankfurtiin. Osana pitkää retkeä tutustutaan Hollannin erinomaisiin pyöräilyolosuhteisiin 1.–9./11.8. Tätä retken keveintä osuutta voi suositella mm. kaikille pyöräilyolosuhteista kiinnostuneille! Reissua jatketaan mahdollisesti vielä Saksassa, Puolassa, Kaliningradissa ja Baltiassa.

Lue lisää sivulta www.jyps.fi/retket ja tule mukaan!