Jennika Teiskoselle SM-kultaa XCO-maastopyöräilyssä

JennikaTeiskonen2Maastopyöräilyn olympialajin XCO:n Suomenmestaruuksista poljettiin Liedossa 19.7.2015. Jypsiläisistä Jennika Teiskonen nappasi sarjassa N14 upeasti SM-kultaa. Rata oli tekninen liukkaine juurineen ja kallioineen, mutta tämä ei hidastanut Jennikan tahtia. Vaikeat paikat käytiin harjoittelemassa jo edellisenä päivänä ja tämä tuotti tulosta. Liedon kisa oli Jennikalle vasta toinen XCO-kilpailu. Lähelle mitalisijaa ajoi myös M12 -sarjassa kilpaillut Akseli Maja, joka sijoittui lopulta neljänneksi.

JYPS:in osallistujilla riitti tällä kertaa reilusti vastoinkäymisiä. Ensimmäisessä lähdössä startannut Tuukka Lupsakko (M12) kaatui matkalla, mutta pystyi jatkamaan ajamista ja sijoittui lopputuloksissa seitsemänneksi. Olli Terävän (M14) matka katkesi ensimmäisen kierroksen puolivälissä takarenkaan puhkeamiseen. Olli ajoi ohitustilanteessa hiukan ajolinjan ulkopuolella ja osui terävään kiveen. Olli oli keskeytyksen tapahtuessa oman ryhmänsä viidennellä sijalla.

Iltapäivän päälähdössä matkaan lähtivät Simo Terävä ja Aaro Happonen sarjassa M18. Simo ehti ajaa noin kahden tunnin kilpailusta hiukan vajaa puolet, kun takarengas tyhjeni. Simo oli renkaan puhjetessä kolmannella sijalla, selvästi edellä takaa tulleita kilpailijoita, joten pronssimitali karkasi tällä kertaa kalustovaurioon. Samassa lähdössä startanneelta Aaro Happoselta katkesivat ketjut kilpailun puolessa välissä. Aaro ajoi keskeytyksen sattuessa sijalla kahdeksan.

Sini Alusniemi ei startannut naisten Elite-sarjassa sairastumisen vuoksi.