Kuntotestit jäsenille syksyllä 2014

Jo perinteeksi muodostuneet syksyiset kuntotestit järjestetään LIKESillä

Testi on polkupyöräergometritesti laktaattimittauksin. Testissä lisätään kuormitusta 30 watin askelin, ja jokaisen tehonlisäyksen kohdalla otetaan sormenpäästä laktaattinäyte. Lisäksi laktaattiarvot mitataan testin alussa ja lopussa. Testauksessa poljetaan niin pitkään kuin jaksetaan eli maksimiin saakka. Testauksesta saa selkeän raportin, jossa näkyvät peruskestävyys-, vauhtikestävyys- ja maksimikestävyyskynnysarvot sekä suositukset oikeansuuntaiseen harjoitteluun.

Yleisinfoa testistä

  • Testauspäivät: ti 4.11.to 20.11.2014. Varaa oma aikasi alla olevan linkin kautta.
  • Testipaikka: LIKESin tilat Viitaniemessä.
  • Testauksen hinta: 90 €/jäsen. HUOM! Testit on tarkoitettu vain JYPS:in jäsenille.
  • Maksutapa: Maksut tulee suorittaa seuran tilille Tapiola IBANFI24 3636 3002 0883 00 viimeistään 4.12.2014. Kirjoita viestikenttään nimesi sekä ”Kuntotesti”.
  • Muuta huomioitavaa: Testaus suoritetaan pyöräergometrillä. Pyörä on varustettu SPD-lukkopolkimilla. Mikäli haluat tuoda omat lukkopolkimet, ota myös tarvittava avain mukaan. HUOM! Varmista Likesin yhteyshenkilöltä, että omien polkimien käyttö onnistuu. Yhteyshenkilön puhelinnumero löytyy ajanvaraustaulukosta.

Toimintaohjeet testiin menijöille

  • Varaa aika: Ajanvaraustaulukon löydät täältä. Lisää listaan nimesi ja puhelinnumerosi sopivan ajan kohdalle. Mustat kohdat eivät ole varattavissa.
  • Ennen testiä: Lue Likesin ohjeet läpi, ja täytä esitietolomake. Ota täytetty esitietolomake mukaasi testiin. Tule paikalle palautuneena, ja vältä raskaan aterian syömistä testiä edeltävän neljän tunnin aikana.
  • Testiin meno: Testit suoritetaan tänä vuonna LIKESin tiloissa Viitaniemessä osoitteessa Viitaniementie 15. Sisäpihalla on ilmaista parkkitilaa. Sisäpihalta katsottuna testit suoritetaan vasemman puoleisessa rakennuksessa. Oikean puoleisen rakennuksen pohjakerroksesta löytyy pukeutumistilat suihkuineen. Ota testiin tullessa taustatietokysely täytettynä mukaan.
  • Testin jälkeen: Syö ja juo jotain palauttavaa, ja katso tuloksesi ajatuksella läpi. Saat siitä hyviä vinkkejä oman harjoitusohjelmasi tuunaamiseen.

LIKESin yhteyshenkilö ja testaaja on Pasi Pelttari, 040 559 9630, pasi.pelttari (ät) likes.fi