Yhteistilaus Bullitt-lastipyöristä

Esimerkiksi Hollannissa ja Tanskassa tavaran ja ihmisten kuljettamiseen tarkoitetut lastipyörät ovat yleisiä. Suomessa lastipyöriä on puolestaan vasta aivan muutamia, eikä Keski-Suomessa tiettävästi ole siviilikäytössä ainuttakaan varsinaista lastipyörää. Nyt JYPS on tekemässä pyöräilykulttuuriteon ja tilaamassa ensimmäisen lastipyörän keskiseen Suomeen. Pyörää on tarkoitus sekä pitää esillä että käyttää seuran ja jäsenten tavaroiden kuljettamiseen.

Tanskalainen Bullitt Cargo Bike on useiden lähteiden mukaan maailman paras lastipyörä. Pyörä on sporttinen, varustettu kunnon osilla, yllättävän kevyt, ja sen painopiste on matalalla. Pyörällä voi tarvittaessa kuljettaa vaikka pesukoneen! Myös lasta voi kuljettaa etutilaan kiinnitetyssä istuimellisessa laatikossa. Seuralle hankitaankin nimenomaan Bullittin lastipyörä.

Lisätietoja lastipyöristä löytyy mm. Tavarafillarin sivuilta. Myös Bullittia on testattu Tavarafillarissa.

Seuran lisäksi muutkin kiinnostuneet voivat osallistua lastipyörätilaukseen. Yhteistilauksen avulla sekä pyörien hintoja että toimituskuluja saadaan alemmas. Tämän hetken tietojen mukaan Jyväskylään onkin tulossa peräti kolmesta viiteen lastipyörää.

Bullittit tilataan suoraan valmistajalta Kööpenhaminasta – Suomestahan pyörää ei saa lainkaan. Yhden pyörän hinta Deore-osilla ja pohjalevyllä Suomeen toimitettuna on noin 2000–2300 euroa tilausmäärästä riippuen. Pyörä on tietysti mahdollista tilata myös muutaman sadan euron verran halvemmilla osilla.

Jos olet kiinnostunut tilaamisesta, ota yhteyttä puheenjohtajaan viimeistään maanantaina 25.4.! Pyörien tilaus lähtee tiistaina 26.4. – näin pyörät saadaan käyttöön jo lauantain 7.5. Pyöräparaatiin.