Juniori- ja maastopyöräilyn ohjaajakoulutukset

JYPS järjestää junioripyöräilyn ja maastopyöräilyn ohjaajakoulutukset. Tavoitteena on saada entistä pätevämpiä sekä myös kokonaan uusia ohjaajia seuran lenkeille ja retkille. Junioripyöräilyn ohjaajakoulutus on avoin myös seuraan kuulumattomille.

Koulutukset ovat jäsenille ilmaisia ja niissä on kahvitarjoilu – tervetuloa mukaan!

Junioripyöräilyn ohjaajakoulutus torstaina 19.4. klo 18–21

Koulutus on tarkoitettu kaikille junioripyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Aiempaa ohjauskokemusta ei tarvitse olla.

Jouni Vatanen Keski-Suomen Liikunnasta kouluttaa klo 18–19:30 junioreiden ohjaamiseen yleensä. JYPS:in Olli-Matti Komonen ja Visa Vaara opastavat klo 19:30–21 nimenomaisesti junioripyöräilyn ohjaamiseen. Koulutuksessa käydään läpi juniorien ohjaukseen liittyviä toimintatapoja ja kerrotaan mitä vetäjän tulisi ottaa huomioon lasten kanssa pyöräiltäessä. Tavoitteena on se, että koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat omatoimisesti ohjata junioreiden lenkkejä.

Koulutus on avoin myös muille kuin JYPS:in jäsenille. Seuraan kuulumattomilta peritään 15 euron osallistumismaksu, joka on maksettava tasarahalla paikan päällä.

Koulutuspaikkana toimii Kihun kokoustila Hipposhallissa. Käynti Rautpohjankadun puoleisesta ovesta – kokoustila on ovelta katsottuna yläoikealla (rappuset ylös).

Ennakkoilmoittautumiset tilaisuuteen Visalle, visa.vaara (ät) jyu.fi.

Maastopyöräilyn ohjaajakoulutus tiistaina 24.4. klo 17–20

Maastopyöräilyn ohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille seuran maastopyöräilytapahtumia, esimerkiksi maastopyöräilykurssia, yhteislenkkejä, retkiä ja MTB Jyväskylää, järjestäville ja ohjaaville sekä näiden ohjaamisesta kiinnostuneille. Aiempaa ohjauskokemusta ei tarvitse olla.

Koulutuksessa työskennellään lyhyen alustuksen jälkeen pääasiassa työryhmämuotoisesti. Perehdymme koulutuksen aikana konkreettisiin maastopyöräilyn ohjaamiseen liittyviin tilanteisiin, kysymyksiin ja haasteisiin. Käymme läpi esimerkiksi maastolenkkien ja -retkien toimintatapoja. Sovimme koulutuksessa myös yhteiset koulutussisällöt ja toimintatavat kevään maastopyöräilykurssille.

Koulutuspaikkana toimii kaupunginkirjaston ensimmäisen kerroksen kerhotila.

Tähän vain jäsenille avoimeen koulutukseen ei tarvitse ennakkoilmoittautua.