Harjoittelua ohjaajakoulutuksessa keväällä 2013.

Ilmoittaudu pyöräilynohjaajakoulutukseen 28.–29.9. ja 26.–27.10.2013

Kaksi Suomen ensimmäistä pyöräilynohjaajakoulutusta pidettiin alkuvuonna 2013. Näiltä kursseilta on tähän mennessä valmistunut yhteensä 25 pyöräilynohjaajaa.

JYPS ja Suomen Pyöräilyunioni ry järjestävät seuraavan, kaikille avoimen pyöräilynohjaajakoulutuksen syys-lokakuussa. Koulutuksen kontaktijaksot ovat Jyväskylässä lauantaista sunnuntaihin 28.–29.9. ja 26.–27.10. Jaksot alkavat lauantaina klo 12 ja päättyvät sunnuntaina noin klo 16. Koulutukseen sisältyvät harjoittelut voi suorittaa kotipaikkakunnillaan kontaktijaksojen välissä. Harjoitteluita voi täydentää toisen kontaktijakson jälkeen. Loppukokeiden ajankohta sovitaan ilmoittautuneiden kesken. Halutessaan kokeet voi suorittaa seuraavan koulutuksen yhteydessä.

Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan!

Pyöräilynohjaajakoulutuksesta

Pyöräilynohjaajakoulututuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä ja muita pyöräilytapahtumia. Koulutus antaa perusvalmiudet myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat pyöräilleet vähintään vuoden. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan. Koulutuksen kesto on noin 50 tuntia. Toimittuaan vähintään vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi halutessaan erikoistua maasto-, maantie- tai retkipyöräilynohjaajaksi.