Pyöräparkkien putsaustempaus la 23.2.2013 klo 12–14 sekä haaste pyöräparkkien puhdistamiseksi

Pyöräparkkien talvikunnossapito Jyväskylässä on pitkään ollut puutteellista. Kaupungin, oppilaitosten, yritysten, kiinteistöjen ja taloyhtiöiden parkkeja ei ole puhdistettu talvisin juuri lainkaan.

Pitkäaikaisen vaikuttamisen tuloksena kaupunki on nyt aloittanut keskusta-alueen pyöräparkkien puhdistamisen. Parkit on jatkossakin luvattu puhdistaa ainakin pari kertaa talvessa.

Keskusta-alueen tilanteen paranemisesta huolimatta parkkien talvihoito on vielä kaukana täydellisestä. Käytännössä kaikki muut parkit ovat edelleen hautautuneina lumeen –  lapio on tarpeen ottaa mukaan, kun lähtee pyöräilemään.

Haluamme nostaa pyöräparkkien talvihoidon puutteet esille järjestämällä lauantaina 23.2. klo 12–14 pyöräparkkien putsaustempauksen. Todellisessa hyötyliikuntatempauksessa näytetään mallia parkkien puhdistamisesta putsaamalla kolilla ja lapioilla muutamia keskeisiä keskusta-alueen pyöräparkkeja. Tempaus järjestetään JYPS:in sekä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ympäristö- ja liikuntavaliokuntien yhteistyönä.

Tempausta varten kokoonnutaan Jyväskylän yliopiston kirjaston edustalle klo 12. Kirjaston edustan parkin puhdistamisen jälkeen siirrytään lapioimaan muutama muu lähialueen parkki. Ota oma lapio tai muu lumiväline mukaan (tarjolla myös lainalapioita) ja tule paikalle!

Etkö mitenkään pääse mukaan keskustan putsaustempaukseen? Ei haittaa. Ota lapio ja käy puhdistamassa joku läheinen parkki lumesta! Näin näytät positiivista esimerkkiä. Laita myös viesti parkin ylläpidosta vastaavalle taholle, mieluiten ennen ja jälkeen lapiointia -kuvien kanssa. Haastamme putsaustempauksen myötä kaikki toimijat puhdistamaan pyöräparkit lumesta!

Lisätietoja pyöräparkkien talvikunnossapidosta ja putsaustempauksesta Kaupunkifillarissa.