Viikon suojelija ja Suomen Vuoden pyöräilijä 2007 Mikko "Peltsi" Peltola. Peltsi avaa Pyöräilyviikkomme 11.5. klo 12.

Huikea Jyväskylän seudun Pyöräilyviikko 11.–19.5.2013

Pyöräilyviikkoa vietetään lauantaista sunnuntaihin 11.–19.5. Pyöräilyviikolla eri puolilla Suomea järjestetään retkiä, lenkkejä, kilpailuja, seminaareja ja muita pyöräilytapahtumia. Viikon tavoitteena on pyöräilyn ja pyöräilyolosuhteiden edistäminen.

Jyväskylän seudun Pyöräilyviikkoa vietetään 11. kertaa. Pyöräilyviikkomme sisältää tänä vuonna huimat 45 ilmaista pyöräilyyn liittyvää tapahtumaa!  Ohjelmaa ja tapahtumia on varmasti jokaiseen makuun. Totutusti viikkomme on valtakunnan laajin ja näyttävin. Viikkoamme suojelee juontaja ja Suomen Vuoden pyöräilijä 2007 Mikko ”Peltsi” Peltola.

Pyöräilyviikko avataan We Cycle JKL! -päätapahtumapäivällä Jyväskylän kävelykadulla lauantaina 11.5. klo 10:30–17. Tätä kokonaisuutta ei kukaan pyöräilystä vähänkään kiinnostunut voi missata! Kävelykatu täyttyy yli 30 näytteilleasettajan pyöräilymessuista, pyöräilyvarusteitaan voi tulla kauppaamaan kirpparille, ”Peltsi” Peltola avaa viikon virallisesti, ilmaiskonserteissa esiintyvät Loiskis, Mary-A ja Posteljoona & Ystävät, Cooma Dance Academyn tanssijat esittävät kolme I Want to Ride My Bicycle! -show’ta, SATSin ohjaajat vetävät jumppatuokioita, lavalla kerrotaan pyöristä, varusteista ja pyöräilyn alalajeista, fillareita huolletaan edullisesti huoltotapahtumassa, I Cycle -brändit Keski-Suomeen, Äänekoskelle ja Jämsään julkaistaan… Vuoden hauskin pyöräilytapahtuma on varmasti päätapahtumapäivän pyöräparaati, jossa fillaroidaan ohjatusti musiikin tahtiin letkassa pitkin kaupungin katuja. Paraatiin tavoitellaan tuhatta osallistujaa.

Päätapahtumapäivän ohella merkittävimpiä tapahtumia ovat koko viikon pyörivät Palokkajärven ympäriajo ja pyöräilyaiheinen valokuvauskisa, Vaikuttajien Pyöräily 13.5., Fillarinappulakoulu 13.5. alkaen, Pyörällä töihin -päivä 14.5., pyörien koeajotilaisuus 14.5. Pyörällä kouluun -päivä 15.5., katuajokoulutus 15.5., Yöpyöräily 17.5., X Harju MTB 18.5. ja viikon päättävä huippusuosittu Kuvasuunnistus 19.5. Ei myöskään kannata unohtaa viikon lukuisia lenkkejä, retkiä, pyöräilyaiheisia kursseja ja muita tapahtumia!

Tutustu nettisivuilla tarkemmin ohjelmaan ja tule mukaan!

www.pyorailyviikko.fi

www.facebook.com/Pyorailyviikko

Jyväskylän seudun 11. Pyöräilyviikko 11.–19.5.2013.