M10-sarjan voittaja Tuukka Lupsakko. Kuva Touho Häkkinen.

Ride Cycle Store Cup 2013:n kokonaistulokset

Vuoden 2013 Ride Cycle Store Cupin viimeinen kilpailu, Laajavuori MTB, ajettiin tiistaina 3.9. Cupin kokonaistulokset ovat nyt selvillä.

N10-sarjassa eniten pisteitä keräsi Alvajärven Ryhdin Tiisa Paukku, 72. Kilpesalojen Pinja Kilpeläinen oli kakkonen 66 pisteellä. M10-sarjassa JYPS:in Tuukka Lupsakko polki voittoon 120 pisteellä. JYPS:in Akseli Maja ajoi kakkostilalle 96 pisteellä. Kilpesalojen Oula Hakasalo oli kolmas 54 pisteellä.

Sarjassa N12 voittoon ylsi JYPS:in Jennika Teiskonen 80 pisteellä. Kilpesalojen Sannatuulia Hakasalo keräsi kakkossijaan oikeuttavat 32 pistettä. 12-vuotiassa pojissa JYPS Äänekosken Olli Terävä, JYPS:in Kasperi Laeste ja CC Picaron Linus Ollikainen kävivät tiukkaa kamppailua kärkisijoista. Terävä oli ykkönen 126 pisteellä, Ollikainen kakkonen 106 pisteellä ja Laeste kolmas 102 pisteellä.

N14-sarjassa Alvajärven Ryhdin Sara Paukku keräsi 76 pistettä ja Kilpesalojen Paju Kilpeläinen 40. M14-sarjassa ylivoimaisen voiton nappasi JYPS:in Niklas Valli peräti 146 pisteellä. JYPS:in Iivari Salila oli kakkonen 40 pisteellä.

N16-sarjan voitti Kilpesalojen Pihla Kilpeläinen 80 pisteellä. M16-vuotiassa omansa otti JYPS Äänekosken SM-hopeamitalisti Simo Terävä 160 pisteellä. JYPS:in Aaro Happonen oli toinen 62 pisteellä.

N18-sarjassa Alvajärven Ryhdin Emmi Paukku ajoi voittoon 80 pisteellä.

Naisten sarjan voittaja Anne Salomaa. Kuva Touho Häkkinen.
N40-sarjan ykkönen Henna Breilin. Kuva Touho Häkkinen.
M50-sarjan ykkönen Ismo Saari oikealla ja kakkonen Matti Purojärvi vasemmalla. Kuva Touho Häkkinen.

Miesten kuntosarjassa oli kauden aikana mukana 54 osallistujaa. Ykköstilalle polki edellisvuoden tapaan Jumiklossin Tero Pelkonen 122 pisteellä, vaikka joutuikin keskeyttämään rengasrikon vuoksi kauden päättäneessä Laajavuori MTB:ssä. JYPS Enskan Arsi Heinäaho kurvaili kakkoseksi 81 pisteellä. JYPS:in Juha-Matti Leppänen oli kolmas 71 pisteellä.

Naisten yleisessä sarjassa eniten pisteitä keräsi Jumiklossin Anne Salomaa, 120. JYPS:in Eve Lahti jäi vain 4 pistettä. JYPS:in Vilma Niskanen oli kolmas 54 pisteellä.

Miesten yleisen sarjan voitto ratkaistiin vasta cupin päättäneessä Laajavuori MTB:ssä. CC Picaron Jaakko Sorvisto nappasi Laajavuoresta 16 pistettä ja voitti cupin yhteensä 114 pisteellä. Jumiklossin Arto Rikalainen sai Laajavuoresta 7 pistettä ja vuoli cupin hopeaa 108 pisteellä. Jumiklossille meni myös cupin kolmossija, kun Niko Luojumäki keräsi 81 pistettä.

N40-sarjassa JYPS:in Henna Breilin poimi voiton 82 pisteellä. JYPS:in ja Kilpesalojen Tuija Kilpeläinen ajoi kakkoseksi 64 pisteellä. Muuramen Rastin Yllä Yrjölä keräsi 56 pistettä. Miesten 40-vuotiaissa saatiin tuttu voittaja, kun JYPS:in Urpo Utriainen otti cupissa kuudennen peräkkäisen ykköstilan 132 pisteellä! Cupin historian menestyksekkäimmältä kuljettajalta puuttuu vain cupin aloitusvuoden 2007 voitto. Juha Järvinen ajoi kakkoseksi 40 pisteellä ja Ari Häyrinen kolmanneksi 36 pisteellä.

M50-sarjassa JYPS:in Ismo Saari polki ykköseksi 124 pisteellä ja Matti Purojärvi kakkoseksi 102 pisteellä. CC Picaron Oiva Lipsonen oli kolmas 82 pisteellä.

60-vuotiaissa miehissä JYPS:in Kari Vaara oli suvereeni ykkönen 96 pisteellä. JYPS:in Mauri Keinänen ajoi kakkoseksi 36 pisteellä.

M70-sarjassa JYPS:in Erkki Pahkinen keräsi 60 pistettä ja ykköstilan.

Joukkuekisassa Jumiklossi saalisti ykköspaikan 337 pisteellä. Kakkoseksi sijoittunut Kilpesalot keräsi 226 pistettä jääden 111 pistettä. JYPS:in kestävyysjoukkueen kakkostiimi oli kolmas 147 pisteellä.

Kaikki cupin tulokset löytyvät täältä.

Tämän vuoden Keski-Suomen Pyöräilycupiin osallistui kaikkiaan 196 ajajaa. Järjestäjiä oli mukana kymmeniä. Onnittelut ja kiitokset kaikille kilpailijoille sekä kilpailuita järjestäneille!

Keski-Suomen maantie- ja maastomestaruuskilpailujen sekä Ride Cycle Store Cupin kokonaiskilpailun palkinnot jaetaan palkintojenjakotilaisuudessa perjantaina 13.9. alkaen klo 18. Tilaisuus on avoin kauden aikana kisailleille ja kisoja järjestäneille. Tervetuloa!