Simo Terävälle maantiepyöräilyn SM-pronssia

SM_maantie_2015Vantaalla 27.6 järjestettiin maantiepyöräilyn SM-kilpailu, jossa Simo Terävä polki pronssille sarjassa M18. Kesän vakiintuneista sääoloista poiketen kilpailu päästiin ajamaan lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Kilpailureitti kulki Vantaanjoen tuntumassa, korkeuserot olivat melko vähäiset, joten irtiottoihin sopivia paikkoja oli tarjolla niukasti. Reitin pituus oli reilut 15km ja se kierrrettiin yhteensä seitsemän kertaa eli kilpailun kokonaispituudeksi tuli noin 106km.

Kilpailun voitto ja hopeasija ratkaistiin kolmannen kierroksen aikana, kun Tainionkosken Tähden Jaakko Hänninen ja Turun Urheiluliiton Eerik Relanto lähtivät yhdessä irtiottoon joka kesti kilpailun loppuun saakka. Voiton vei lopulta niukasti Jaakko Hänninen. Prossista taisteli neljän kuljettajan ryhmä, muutamista irtiottoyrityksistä huolimatta koko nelikko ajoi matkan pääosin yhdessä ryhmässä. Maalinsuoralle tultaessa Simo ajoi ryhmän viimeisenä, mutta onnistui venymään hyvään loppukiriin ja nousi lopulta ryhmän johtoon ja kilpailun pronssisijalle.

Vantaalta tullut pronssi oli Simon kolmas peräkkäinen SM -mitali maantieajosta. Aikaisemmin viikolla ajettiin aika-ajon SM -kilpailu, jossa Simo sijoittui seitsemänneksi.

Kilpailut jatkuivat vielä sunnuntaina, jolloin ratkottiin miesten Elite -sarjan ja alle 23 -vuotiaiden mestaruudet. Simo kävi kokeilemassa vauhtia myös sunnuntain lähdössä, pääryhmän mukana ajaneen Simon matka kuitenkin päättyi neljännellä kierroksella renkaan puhkeamiseen.

Mitalisijoitus maantieajossa parantaa Simon mahdollisuuksia tulla valituksi nuorten pyöräilymaajoukkueseen, joka lähtee Virossa järjestettäviin EM – kilpailuihin elokuussa. Kilpailuun valitaan suomesta kuusi edustajaa sarjaan M18.