SM-cupin osakilpailu avasi hienon trialparkin Jyväskylässä

Tampereen Pyörä-Poikien Aleksi Sulkanen voitti Elite-luokan Keljonkankaalla.

Jyväskylän lähiliikuntapaikkaan Keljonkankaalle on rakennettu uusi ja entistä hienompi trialparkki. Viikonloppuna ajettu polkupyörätrialin SM-cupin 4. osakilpailu osoitti JYPSin talkoovoimat. Rakennettujen kahden jakson lisäksi kilpailussa oli mukana neljä jaksoreittiä luonnonympäristössä.

Osakilpailu sai paljon kiitosta eri puolilta Suomea tulleilta osallistujilta. Mukana oli muun muassa Tampereen Pyörä-Poikien vahva edustus. ”Tämä Keljonkankaan parkki on Tampereen Iso-Vilusen jälkeen Suomen toiseksi hienoin harjoituspaikka”, kommentoi Suomen Pyöräilyunionin trialsivuja ylläpitävä Antti Stenvall. Kilpailunjohtajana toimineen Ilkka Rekilän mielestä Keljonkankaan paras puoli on ajoesteiden monipuolisuus. Parkissa on sekä rakennettuja että luonnonesteitä. Myös sijainti on hyvä. Parkki sijoittuu liikuntapuistoon, jossa on tarjolla kaiken lisäksi huoltotilat ja pysäköintipaikka esim. kilpailujen järjestämiseen.

Niilo Stenvall voitti A-luokan tasaisen varmalla suorituksellaan.

Kansallista kärkeä Elite-luokassa ajaa 8 miestä. JYPSin nuori kuljettaja Antti Rekilä saavutti Keljonkankaalla ensimmäisen palkintosijansa Elitessä ja oli erittäin tyytyväinen päivän kilpailuun. Elite-luokan voitti kuitenkin murskaavasti ja erittäin pienellä virhemäärällä johtava Suomen mestari Aleksi Sulkanen (ylin kuva) Tampereen Pyörä-Pojista.

A-luokkaa johtaa Pyörä-Poikien Niilo Stenvall, joka voitti viikkoa aikaisemmin pronssia UCI:n nuorten MM-kisoissa (Trials Youth Games) P12-sarjassa Tanskan Viborgissa.

JYPSin harrastajia palkintokorokkeella olivat B-luokan voittaja Eemeli Kanervo ja Elo Leino (3.) sekä pistesijoilla Aku Klemi ja Olli Kauppila. Palkintokorokkeelle nousi JYPSistä myös C-yleisen luokan Elvis Pyrhönen (3.) ja C-vapaan Miska Seppälä (2.) ja Kaarlo Nikula (3.). Lisäksi nuorimmista kuljettajista myös Topi Klemi ja Vilho Nikula saivat ensimmäiset cup-pisteensä.

JYPSin valmentajat Pekka Peura ja Ilkka Rekilä kiittävät Jyväskylän kaupungin tukea nuorten harrastustoiminnan mahdollistamisesta ja toimivasta harjoituspaikasta Keljonkankaalla sekä HB-Betonia monipuolisista esteistä. Talkooväelle ja jaksotuomareille tulee myös lämmin kiitos hyvin järjestetyistä kilpailuista. Trialryhmän valmennustoiminta jatkuu keskiviikkoisin klo 17.30–19.00. Lisätietoa ryhmän harjoituspaikoista löytyy sivuilta www.jyps.fi/toiminta/fillariakatemia.

Eemeli Kanervo johtaa B-luokkaa ja hallitsi hermonsa hyvin suurillakin esteillä. 

Eliten kuljettajat vasemmalta Antti Jukarainen, Aleksi Sulkanen, Antti Rekilä, Mikko Sirén, Juho Tommila, Valtteri Lehtinen ja Olli Sinivaara. Kuvasta puuttuu Ilkka Nikunen.