Pumptrack

Tikkakoskelle maastopyörärata koululaisten välituntikäyttöön ja harrastustoimintaan

Torstaina 11.9.2014 klo 14–16 pidetään Tikkakoskella maastopyöräradan avajaiset Luonetjärven koulun yhteydessä.

Avajaisilla halutaan juhlistaa kesän aikana JYPS-aktiivien talkoilla rakentaman maastopyöräilyyn soveltuvan ns. pump track -radan käyttöönottoa. Paikalla on Luonetjärven koulun oppilaita, opettajia ja JYPS-aktiiveja. Pyöräilytaitoja pääsee harjoittelemaan myös taitoajoradalla ja osallistua fillarivisaan. Lisäksi maamme BMX-naispyöräilyn ykkösnimi Outi Leinonen ja miesten suomenmestari Tommi Lehtonen näyttävät oppilaille mallia radalla ajosta. Oppilaat saavat kokeilla huipputason BMX-pyöriä, kun tamperelainen mm. BMX-pyöriin erikoistunut liike Sportax tuo paikalle testipyöriä.

Taustatietoa

Idea radan rakentamiselle syntyi viime talvena Luonetjärven koululla, kun haluttiin lisätä oppilaiden välituntitoimintaa. Lasten ja nuorten pyöräily on muutenkin Tikkakoskella suosittua ja Luonetjärven koulu on ollut aktiivinen liikennekasvattaja alueella. Maastopyöräily haluttiin siksi ottaa mukaan koulun toimintaan. Yhteistyötahoksi pyydettiin Jyväskylän Pyöräilyseuraa, jonka paikalliset aktiivit olivat ratkaisevassa roolissa radan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Lisäksi keväällä 2014 koulun kerhovalikoimaan lisättiin maastopyöräkerho, jonka ohjaamisesta vastaavat JYPS:n koulutetut pyöräilynohjaajat. Kerho on jatkunut myös tänä syksynä.

Muita yhteistyötahoja hankkeessa ovat olleet Jyväskylän kaupungilta liikuntapalvelut ja kaupunkirakennepalvelut/liikenne-ja viheralueet. Muun muassa Tikkakosken urheilukentän kunnostamisessa vapautuneita maamassoja voitiin käyttää pyöräilyradan rakentamisessa.