Jyväskylän Vuoden työmatkapyöräilijä valittu

Vuoden jyväskyläläiseksi työmatkapyöräilijäksi on valittu halssilalainen Alpo Laukkanen, joka on pyöräillyt noin kahdeksan kilometrin työmatkansa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tuomaristo teki valintansa satojen aktiivisten työmatkapyöräilijöiden joukosta, ehdotuksia kisaan tuli yhteensä 372.

Malliesimerkki hyötyliikkujasta

Suunnittelijana Fluid House Oy:ssä työskentelevä Laukkanen on malliesimerkki hyötyliikkujasta, joka käyttää pyörää työmatkojen lisäksi myös muilla asiointimatkoillaan. ”Joka aamu, olipa pakkanen, sade tai aurinko, hän pyyhkäisee Halssilasta Savelaan pyörällä”, kertovat häntä ehdottaneet työtoverit.

Tuomaristo totesi Laukkasen olevan palkitsemisen arvoinen pitkän linjan hyötyliikkuja, joka omalla esimerkillään saa muutkin innostumaan työmatkapyöräilystä. Laukkaselle työmatkapyöräily ei ole extremelaji, vaan arkiliikuntaa parhaimmillaan. Hän on hyvä esimerkki siitä, että työmatkapyöräilyä varten ei välttämättä tarvita kalleimpia ja uusimpia varusteita, vaan tärkeämpää on oikea asenne. Laukkanen on pyöräillyt työmatkansa jo vuosikymmenet samalla pyörällä, johon on vain vaihdettu osia tarpeen mukaan.

Vuoden työmatkapyöräilijän valitsivat Jyväskylän kaupungin, JAPA ry:n ja JYPS ry:n edustajat. Yhteistyökumppanina mukana on Ride Cycle Store. Tittelin voittanut saa palkkioksi lahjakortin pyöränhuoltoon. Lisäksi voittajan työpaikka saa maksuttoman konsultoinnin kestävän työmatkaliikkumisen edistämisestä. Sen tuloksena organisaatio saa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia siihen, kuinka henkilöstöä voi entisestään aktivoida ja kannustaa työmatkapyöräilyyn.

Kokouksiin fillarilla, vaihtovaatteet kassissa

Vuoden työmatkapyöräilijän lisäksi Jyväskylän kaupungin Älykästä työmatkaa! -hanke valitsi ehdokkaiden joukosta yhden kaupungin työntekijän, joka palkitaan myös pyöränhuoltolahjakortilla. Valinta osui Raija Parkkoseen, joka työskentelee Kortepohjan ja Kortesuon päiväkotien johtajana.

Parkkonen pyöräilee kaikkina vuodenaikoina työmatkansa Asmalammelta Kortepohjaan. Myös työpäivän aikaiset asiointimatkat hoituvat pyöräillen: ”Raija sukkuloi sujuvasti pyörällään eri kokouksissa mukanaan vaihtovaatteet, jotka kulkevat isossa kassissa”, kertovat Raija Parkkosta vuoden työmatkapyöräilijäksi ehdottaneet. Päiväkodin johtajana hän toimii samalla innostavana esimerkkinä seuraavalle sukupolvelle.

Kunniamaininnalla palkittiin vielä Sirkka Suntioinen ja Jori Manninen, joille lahjoitetaan lisäksi tavarapalkinnot. Kunniamaininnan saajat arvottiin 30 finalistin joukosta. ”Tuomariston tehtävä oli hyvin vaikea, sillä jokainen ehdokas olisi palkinnon ansainnut. Siksi kunniamaininnan saajat arvottiin finalistien joukosta”, kertoo tuomaristossa mukana ollut Tuija Rasinen Jyväskylän kaupungilta.

Voittajat julkistetaan Autottoman päivän katutapahtumassa

Voittajat julkistetaan Autottoman päivän katutapahtumassa kävelykadun Kompassilla 22.9. klo 16.30. Vuoden työmatkapyöräilijän valinnalla halutaan tuoda esille henkilöitä, jotka toimivat työmatkaliikkumisen malliesimerkkeinä. Lisäksi halutaan kannustaa työnantajia pyöräilyolosuhteiden parantamiseen. Työmatkojen pyöräilystä hyötyvät ilmaston lisäksi sekä työntekijä että työnantaja, sillä liikuntaa harrastava on terveempi ja jaksaa paremmin myös töissä.

Lisätietoja

– vuoden 2011 jyväskyläläinen työmatkapyöräilijä Alpo Laukkanen, 0400 653 218

– koordinaattori Kati Kankainen, JAPA ry, 0400 361 365, kati.kankainen (ät) jkl.fi

– palvelukehityspäällikkö Tuija Rasinen, Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut, 040 830 7829,  tuija.rasinen (ät) jkl.fi

– Teemu Tenhunen, JYPS ry, 041 544 2195, jyps (ät) jyps.info