We Cycle Äänekoski! -pyöräilyviikko 21.–28.5.2014

JYPS ÄänekoskiÄänekosken kaupunki ja Kesport Niskanen järjestävät toista kertaa We Cycle Äki! -fillarointiviikon keskiviikosta keskiviikkoon 21.–28.5. Tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille. Viikkoon sisältyy kuusi tapahtumaa.

Pyörällä töihin 21.–28.5.

Arkipäivisin keskiviikosta keskiviikkoon 21.–28.5. ajetaan leikkimielisesti Pyörällä töihin -kisa. Kilpailuun osallistutaan ajamalla fillarilla duuniin ja ilmoittamalla pyöräillyt matkat nettilomakkeella tai Kesport Niskasella viimeistään 28.5. Ahkerimmin ja eniten töihin pyöräilleet äänekoskelaiset palkitaan, ja palkintoja arvotaan osallistujien kesken. Pääpalkintona arvotaan JYPS:in, Äänekosken kaupungin ja Kesport Niskasen lahjoittama Jopo! Myös työnantajat voivat osallistua kampanjaan esimerkiksi palkitsemalla töihin pyöräileviä työntekijöitään tai tarjoamalla heille aamupalan jonain päivänä. JYPS Äänekoski, Äänekosken kaupunki ja Kesport Niskanen haastavat kaikki työntekijät ja työnantajat mukaan!

We Cycle Äki -katutapahtuma ja katuajokoulutus perjantaina 23.5.

Klo 12–17 järjestetään viikon päätapahtuma We Cycle Äki! Kesport Niskasella ja sen edustalla. Luvassa on Meridan maasto- ja maantiepyörien esittelyä ja koeajoa, taitoajorata, kevyttä ilmaista pyöränhuoltoa, tietoa JYPS:in toiminnasta ja liittyminen kampanjahintaan, Cycle Chic -kuvausta… I Cycle Äki -tarroja on ilmaiseksi jaossa ja I Cycle Äki -teepaitoja myynnissä pientä maksua vastaan. Reilun kaupan kahvi- ja banaanitarjoilu kaikille pyörällä paikalle saapuville! 

Katutapahtuman jälkeen klo 17 starttaa Keskusaukiolta noin tunnin katupyöräilykoulutus, jossa opetetaan fillaroimaan turvallisesti ja liikennesääntöjen mukaisesti. 

Rauhallinen yhteislenkki maanantaina 26.5.

Keskusaukiolta lähdetään klo 18 rauhalliselle yhteislenkille, jonka kesto on noin 2 tuntia ja matka 20 km.

Yöpolkaisu keskiviikkona 28.5.

Koe kesäyön ainutlaatuinen tunnelma pyöräillen! Yöpolkaisu on Suolahden ja Sumiaisten maalaismaisemissa ajettava tapahtuma. Yöpolkaisussa voi ajaa 35 kilometrin lenkin joko kerran tai kahdesti. Reitti kiertelee pääosin hiekkateillä, matkalla on myös muutama helppo polkuosuus. Osallistuminen on kaikille avointa ja ilmaista. Lisätietoja tapahtumasta pdf-esitteessä täällä.

Tule mukaan pyöräilemään! Haasta myös kaverisi mukaan!

Äänekosken Pyöräilyviikko Facebookissa