We Cycle Jämsä! -pyöräilyviikko 26.8.–1.9.2013

JYPS ja Jämsän kaupunki järjestävät huikean We Cycle Jämsä! -fillarointiviikon 26.8.1.9. Tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille.

Viikko alkaa maanantaista perjantaihin 26.–30.8. Pyörällä töihin -kampanjalla. Kaikki työntekijät voivat osallistua kampanjaan fillaroimalla töihin! Osallistuvien jämsäläisten kesken arvotaan palkintoja ja myös eniten kilometrejä polkevat palkitaan. Pääarvontapalkintona on Sportia Heinosen ja Zanerin lahjoittama Jopo. Myös työnantajat voivat osallistua kampanjaan esimerkiksi palkitsemalla töihin pyöräileviä työntekijöitään tai tarjoamalla heille aamupalan jonain päivänä – työmatkapyöräily hyödyttää työnantajiakin. JYPS, Jämsän kaupunki ja Jämsek haastavat kaikki jämsäläiset työntekijät ja yritykset mukaan! Halutessasi voit ilmoittaa itsesi ja työpaikkasi mukaan sekä haastaa tuttujasi osallistumaan Facebookissa.

Perjantaina 30.8. pidetään katupyöräilykoulutukset kaupungin liikennesuunnittelijoille ja kaikille kiinnostuneille. Avoin, noin tunnin kestävä koulutus alkaa klo 17. Koulutuksessa opetellaan turvallista ja sujuvaa pyöräilemistä. Perjantai-iltana ajetaan vielä noin 2 tunnin ja 25 kilometrin retki Jämsänjokivarressa.

Lauantaina 31.8. klo 11–15 Jämsän Äijän aukion täyttää torin lisäksi We Cycle Jämsä! -katutapahtuma. Tapahtumassa esitellään pyöriä, varusteita, vaatteita ja JYPS:in toimintaa, voi koeajaa mm. lastipyörää, testata tekniikkaansa taitoajoradalla, pikahuollattaa pyöräänsä, kuvauttaa itsensä ja pyöränsä Jyväskylä Cycle Chiciin, seurata tanssiryhmä Kohun esityksiä sekä liittyä JYPS:iin kampanjahintaan. I Cycle Jämsä -tarroja jaetaan ilmaiseksi, I Cycle Jämsä -paitoja voi ostaa käteisellä. Pyörällä töihin -kampanjan palkintoarvonta ja palkintojen jakaminen suoritetaan klo 14:30. Palkinnot luovuttaa Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen. Tapahtumassa on kuulutukset ja soitetaan pyöräilymusiikkia. Halutessasi voit ilmoittautua ja haastaa tuttujasi mukaan tapahtumaan Facebookissa.

Sunnuntaina 1.9. fillaroidaan koko perheen retki Synninlukolle. Noin 20 kilometrin retki starttaa klo 14 Jämsän Äijän aukiolta ja kestää noin 2,5 tuntia. Vauhti on tälläkin retkellä leppoisa, joten kuka tahansa voi osallistua.