Opiskelijoille luovutetaan 100 pyörää 22.9.2014

Kuten aiemmin on tiedotettu, niin JYPS on mukana Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Humanistisen ammattikorkeakoulun 100 Pyörää -opiskelijapyöräprojektissa. Projektissa arvotaan korkeakoulujen syksyllä 2014 aloittaneiden uusien opiskelijoiden kesken 100 käytettyä ja kunnostettua pyörää.

JYPS on osallistunut projektin suunnitteluun ja kerännyt käytetyt pyörät. JYPS myös kunnostaa pyörät – tähän mennessä fillareista yli 80 on kunnostettu.

Pyörien arvonta oli avoinna sunnuntaihin 7.9. asti. Arvontaan osallistui peräti 1573 opiskelijaa.

Pyörät luovutetaan voittajille Auton vapaapäivä -tapahtuman yhteydessä Jyväskylän kävelykadulla maanantaina 22.9. klo 1315. Pyörien lisäksi voittajat saavat pyöräilykypärät.

Opiskelijapyöräprojektilla halutaan edistää pyöräilyä, vahvistaa nuorten tietoutta liikenneturvallisuudesta sekä toivottaa opiskelijat tervetulleiksi uuteen opiskelukaupunkiinsa.

– Projektissa yhdistyy resurssiviisaus luonnollisella ja positiivisella tavalla opiskelijoiden arkeen. Jyväskylän maine hyvänä opiskelijakaupunkina perustuu osittain siihen, että täällä on lyhyet välimatkat ja kaikki kampukset ovat pyöräilymatkan päässä. Nostamme 100 Pyörää -projektin avulla yhdessä tätä asiaa enemmän esiin. Tarkoituksena on jatkaa projektia myös ensi vuonna, Jyväskylän yliopiston viestintä- ja markkinointipäällikkö Miikka Kimari ja JAMK:in markkinointipäällikkö Heli Toivola kertovat.

100 Pyörää -projektissa ovat mukana myös Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen Osuuspankki, Jyväskylän Energia, JYKES, Liikenneturva, Intersport Forum, Keskimaa, Laakkonen ja Starkki. Kampanjaan pyöriä ovat luovuttaneet KOAS, JYY-Palvelut Oy, Sovatek-säätiö, JYPS-jäsenet sekä korkeakoulujen henkilökunta ja opiskelijat. Pyöriä on saatu myös avoimen haun kautta.

Lisätietoja

http://www.100pyoraa.fi

www.facebook.com/100pyoraa