Ride Cycle Store Cup 2014:n kokonaistulokset

Vuoden 2014 Ride Cycle Store Cupin viimeinen kilpailu, Laajavuori MTB, ajettiin tiistaina 2.9. Cupin kokonaistulokset ovat nyt selvillä.

N10-sarjassa eniten pisteitä (80) keräsi edellisvuoden tavoin Alvajärven Ryhdin Tiisa Paukku. Myös M10-sarjassa voittaja oli sama kuin viime vuonna eli JYPS:in Tuukka Lupsakko (186 pistettä). Toiseksi polki JYPS:in Eemeli Kinnunen (100) ja kolmanneksi Kilpeläiset-joukkueen Pyry Kilpeläinen (86).

Sarjan N12 voittoon ylsi JYPS:in ja Kilpeläiset-joukkueen Pinja Kilpeläinen 130 pisteellä. JYPS:in Siiri Rasimus oli toinen 76 pisteellä. 12-vuotiaissa pojissa ykköseksi ajoi JYPS:in Akseli Maja 136 pisteellä ja kakkoseksi Huhtasuon Hiihdon Miska Aho 50 pisteellä.

N14-sarjassa JYPS:in ja Kilpeläisten Paju Kilpeläinen keräsi 122 pistettä, JYPS:in Jennika Teiskonen 100 pistettä ja Alvajärven Ryhdin Sara Paukku 42 pistettä. M14-sarjassa ykköseksi polki JYPS:in Kasperi Laeste 148 pisteellä, kakkoseksi JYPS Äänekosken Olli Terävä 114 pisteellä ja kolmoseksi JYPS:in Niklas Valli 76 pisteellä.

N16-sarjan voitti edellisvuoden tavoin Kilpeläisten Pihla Kilpeläinen (120 pistettä). M16-sarjassa JYPS Äänekosken Simo Terävä ja JYPS:in Aaro Happonen vaihtoivat paikkoja – tänä vuonna Aaro oli ykkönen 92 pisteellä ja Simo kakkonen 80 pisteellä.

N18-sarjassa Alvajärven Ryhdin Emmi Paukku ajoi edellisvuoden tavoin voittoon (60 pistettä).

Uudessa naisten kuntosarjassa ykköseksi ajoi Anne Salomaa ja kakkoseksi Johanna Kujanen. Molemmat edustavat sekä Jumiklossia että JYPS:iä. Miesten kuntosarjan ykköstilalle polki VeloValmetin Marko Maja, kakkoseksi JYPS:in ja Kensun Marko Korhonen ja kolmanneksi VeloValmetin Samppa Ahmaniemi.

Naisten yleisessä sarjassa eniten pisteitä (48) keräsi JYPS:in ja Lumi Racingin Vilma Niskanen.

Miesten yleisen sarjan voitti Joona Toivanen 111 pisteellä. Kakkoseksi ajoi Toni Tähti 54 pisteellä ja kolmanneksi Henrik Lievemaa 42 pisteellä. Kaikki edustavat JYPS:iä, CC Picaroa ja Lumi Racingiä.

N40-sarjassa Kensun Ulla Yrjölä nappasi voiton peräti 160 pisteellä. Toinen oli JYPS:in ja Kilpeläisten Tuija Kilpeläinen 76 pisteellä sekä kolmas Kensun Kirsi Korpijärvi 46 pisteellä. Miesten 40-vuotiaiden voittoon ajoi JYPS:in Juha Kauppinen 76 pisteellä.

M50-sarjassa käytiin perinteisesti tiukkaa kamppailua loppuun asti. Ykköstilan otti edellisen vuoden tavoin JYPS:in Ismo Saari (104 pistettä). Kakkoseksi ajoi Kensun Keijo Maukonen (92) ja kolmanneksi Picaron Oiva Lipsonen (68).

M60-sarjassa päädyttiin cupin historian ensimmäiseen ykköstilan jakamiseen, kun JYPS Jämsän Kari Vaara ja JYPS:in Mauri Keinänen keräsivät 76 pistettä. Molemmat nappasivat vielä 3 osakilpailuvoittoa ja yhden kakkostilan.

Joukkuekisan tilanne eli koko ajan viimeiseen osakilpailuun asti. Eniten pisteitä eli 400 keräsi JYPS Äänekoski. Kilpeläiset ja Kensu eivät jääneet kovin kauas 388 ja 386 pisteellä.

Kaikki cupin tulokset löytyvät täältä.

Tämän vuoden Keski-Suomen Pyöräilycupiin osallistui kaikkiaan 164 ajajaa. Järjestäjiä oli mukana kymmeniä. Onnittelut ja kiitokset kaikille kilpailijoille sekä kilpailuita järjestäneille!

Keski-Suomen maantie- ja maastomestaruuskilpailujen sekä Ride Cycle Store Cupin kokonaiskilpailun palkinnot jaetaan palkintojenjakotilaisuudessa perjantaina 12.9. alkaen klo 18. Paikkana Kansalaistoiminnankeskus Mataran Matara-sali (Matarankatu 6, Jyväskylä). Tilaisuus on avoin kauden aikana kisailleille ja kisoja järjestäneille. Tervetuloa!