Sini Harju MTB:ssä 2012.

Esittelyssä pyöräilyn supernainen Sini Alusniemi

JYPS:in SM-kultamitalisti Sini Alusniemi on ansaitulla kunniapaikalla aloittamassa uutta juttusarjaa, jossa esitellään seuran jäseniä, toimihenkilöitä ja muita mielenkiintoisia persoonia. Lue alta lisää siitä, mitä Sini ajattelee fillaroinnista!

Mitä pyöräilyn lajeja harrastat?

Harrastan kilpailumielessä xcm-maastopyöräilyä eli maratonajoa sekä xco-maastopyöräilyä. Harjoitusmielessä poljen jonkun verran cyclocross-pyörällä erityisesti keväällä ja syksyllä, kun maastot ovat märät ja kuraiset.

Millaisella fillarilla ajat?

Ajan teknisissä maastoissa hiilikuituisella Trek Topfuel 9.8 -täysjoustolla ja helpommissa maastoissa jäykkäperäisellä 26-tuumaisella alumiiinirunkoisella No Saint -menopelillä.

Miten päädyit pyöräilyharrastuksen pariin?

Olen aina pitänyt paljon pyöräilystä ja pyöräillyt yleensä kaikki koulu- ja työmatkat, mutta varsinainen kipinä maastopyöräilyyn syttyi mieheni Juhan ehdotuksesta hänen käytyään kokeilemassa Laajavuoren MTB Marathonilla puolimatkaa vuonna 2006. Aloimme sinä kesänä ajaa yhdessä maastossa ja opetella maastoajon lainalaisuuksia, sillä seurauksella että osallistuin tuona syksynä ensimmäiselle maastopyörämaratonille Hämeenlinnassa. Seuraavana kesänä kiersin kisoja jo urakalla.

Parasta pyöräilyssä on?

Vauhdin hurma ja erityisesti maastoajossa tekninen haastavuus. Maastoajossa pääsee irrottautumaan hetkeksi kaikesta muusta ja keskittymään pelkkään tekemiseen. Usein maastossa saavuttaa ns. flow-tilan ja aikaa vierähtää lenkillä selvästi suunniteltua kauemmin. Myös omasta ajosta tuleva palaute on välitöntä ja onnistumisen kokemukset ovat heti tarjolla.

Hauskin pyöräilymuisto?

Hyviä muistoja on paljon tarjolla, mutta elämyksenä terävimmin mielessä ovat kaksi viimeisintä maratonajon Suomen mestaruuden ja MTB Marathon Cupin voiton tuonutta kisaa Hyvinkäällä ja Tampereella. Erityisesti Hyvinkään laskettelurinteen nousu oli mieleenpainuva.

 

 

Sinin täysjoustopyörän kokoonpano

Trek Topfuel 9.8

keula: RockShox Sid

kiekot: XTR

jarrut: Shimano SLX

kammet ja vaihteisto: Shimano XT

polkimet: XTR

putkiosat: Bontrager

Kesän 2012 kisatuloksia

Valkeakoski MTB Marathon 19.5.2012

  1. Sini Alusniemi

Korso XCM 3.6.2012

  1. Sini Alusniemi

Laajavuori MTB maraton 16.6.2012

  1. Sini Alusniemi

Tahko MTB 30.6.2012

  1. Sini Alusniemi

Joupiska MTB Maraton 15.7.2012, Seinäjoki

  1. Sini Alusniemi

Maastopyöräilyn (XCO) mestaruuskilpailut 22.7.2012, Kouvola

  1. Noora Kanerva

  2. Sini Alusniemi

Merida MTB Finlandia 19.8.2012

  1. Sini Alusniemi

SM XCM MARATON 16.9.2012, Hyvinkää

  1. Sini Alusniemi