Hiihto- ja lumiriehapäivä lauantaina 14.2.2015 klo 10–18

JYPS:in hiihto- ja lumiriehapäivänä on tarjolla mukavaa talvista liikuntaa! Teemapäivä on avoin JYPS-jäsenille. Jos olet jäsen, niin voit ottaa mukaan myös kaverisi ja perheesi – vietetäänhän samalla ystävänpäivää!

Laturetki Suolahti / Haapala / Kuusaa / Peurunka – Jyväskylä klo 10–n.18

Hiihdetään pienissä ryhmissä omatoimisesti Metsoreitti Suolahdesta Jyväskylään. Matkaa kertyy noin 60 km ja aikaa menee noin 5–7 tuntia.

Jos koko matka tuntuu liian pitkältä, niin retken voi aloittaa myös Haapalasta (n. 45 km), Kuusaalta (n. 35 km) tai Peurungasta (n. 30 km).

Lähtöpaikoille on bussikuljetus. Bussi lähtee Jyväskylän Halssilan hiihtomaan parkkipaikalta klo 10 ja Harjukadun tilausajolaiturista klo 10:15. Bussi ajaa ensin Suolahteen, josta hiihto alkaa noin klo 11. Tämän jälkeen bussi ajaa Haapalaan (noin klo 11:30), Kuusaalle (noin klo 11:45) ja Peurunkaan (noin klo 12).

Reitillä on viisi taukopaikkaa: Haapala, Kuusaa, Peurunka, Sikomäki ja Ampujien maja. Haapalan ja Sikomäen taukopisteet ovat jypsiläisten huoltamia ja niillä on tarjolla mehua ja pientä purtavaa. Muut taukopisteet ovat muiden tahojen ylläpitämiä ja niiltä voi käydä omatoimisesti ostamassa täydennystä. Ampujien maja on avoinna klo 16 asti.

Retki päättyy Halssilan hiihtomaahan JYPS-lumiriehaan (ks. alla). Hiihtomaassa on mahdollista ostaa mehua ja makkaraa. Varat käytetään JYPS:in lasten ja nuorten pyöräilytoiminnan tukemiseen.

Mukaan retkelle kannattaa ottaa juotavaa ja naposteltavaa, rahaa osallistumismaksua ja maksullisia taukopaikkoja varten, kevyt taukotakki sekä otsalamppu (ei valoja Ampujien majalta Kangaslammelle).

Jokainen hiihtää omatoimisesti ja omalla vastuullaan. Järjestäjä ei ole tapaturmavakuuttanut osallistujia. Haapalan ja Sikomäen huoltopisteillä on EA-laukut. Myös retken viimeisenä hiihtävällä on EA-laukku.

Reittikartat

Osallistumismaksut ja ilmoittautuminen

Jäsenet

  • bussikyydin kanssa, 15 €
  • ei bussikyytiä, 10 €

Ohjaajat ja toimihenkilöt (www.jyps.fi/johto) saavat maksuista 5 euron alennuksen.

Muut

  • bussikyydin kanssa, 20 €
  • ei bussikyytiä, 15 €

Hinnat sisältävät tulostetut reittikartat ja kahden huoltopisteen palvelut.

Osallistumismaksu on maksettava käteisellä ja tasarahalla bussiin noustessa. Jos et tarvitse bussikyytiä, niin osallistumismaksu on maksettava lähtöpaikalla.

Retkelle ilmoittaudutaan nettilomakkeella.

Lisätietoja ja keskustelua

Retkestä keskustellaan Facebookissa. Lisätietoja: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi tai 041 544 2195.

Koko perheen lumirieha Halssilan hiihtomaassa klo 15–18

Voit tulla hiihtämään Halssilan laduille omatoimisesti ja viettää hiihtomaan kodalla leppoisia hetkiä tulen äärellä. Hiihtomaassa on myös hyvät mahdollisuudet laskea pulkalla tai liukurilla. Kahdellekymmenelle ensimmäiselle lapselle jaetaan pyörän huomiovalot!

Lumiriehassa on myös esittelyssä ja koelaskussa vinkeät 1,5–5-vuotiaille soveltuvat Strider-potkupyörät suksilla!

Halssilan hiihtomaassa on mahdollista ostaa mehua ja makkaraa klo 15–18. Varat käytetään JYPS:in lasten ja nuorten pyöräilytoiminnan tukemiseen.

Järjestäjä ei ole tapaturmavakuuttanut osallistujia, joten jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Paikan päällä on EA-laukku.

Ilmoittautuminen

Tapahtumaan ei ole varsinaisesti ilmoittautumista. Halutessasi voit ilmoittautua mukaan Facebookissa.

Lisätietoja

Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (at) jyps.fi, 040 778 0541.