JYPS mukana Pyöräilevät kaupunginosat -kokeilussa

Jyväskylän pyöräilevät kaupunginosat -kokeilussa laitetaan yhdessä Huhtasuolla pyörät pyörimään. JAPA ry:n pilotointi toteutetaan yhteistyössä JYPS:in ja Hyvinvointia Huhtasuolle -hankkeen kanssa syys-lokakuussa.

Huhtasuolaiset pääsevät osallistumaan monenlaisiin pyöräilyaiheisiin tapahtumiin. Pyöräilevä Huhtasuo -Facebook-ryhmässä voi keskustella pyöräilyyn liittyvistä asioista, sopia yhteisiä pyöräretkiä ja ideoida lisää toimintaa Huhtasuolle.

Ohjelmaa on tarjolla niin lapsille, nuorille kuin aikuisille. Luvassa on mm. maahanmuuttajanaisille suunnattu pyöräilykurssi, kaavakoulu, katuajokoulutus, pyöräretkiä, pyöräily- ja liikuntateemainen ilta sekä pyöränhuollon opastusta nuorille ja aikuisille. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia osallistujille. Ohjelmaa ideoidaan lisää asukkaiden kanssa asukaskahveille keskiviikkona 17.9. klo 18 Huhtasuon Kylätoimistolla (Nevakatu 1).

Tavoitteena on lisätä pyöräilyn määrää niin työ- ja asiointimatkoilla kuin harrastuksenakin. Samalla kartutamme tietoa liikennesuunnittelusta ja mietimme yhdessä, miten omaa asuinaluettaan voi kehittää pyöräily-ystävällisemmäksi.

Lisätiedot: www.japary.fi/pyorailevatkaupunginosat