Risto Ojajärven piirustus Kankaan mahdollisesta katunäkymästä. Piirros tehtiin aiemmin JYPS:in Kangas-visiota varten.

JYPS:inkin kannattama työ voitti Kankaan arkkitehtuurikilpailun

Jyväskylän Kankaan uuden asuinalueen arkkitehtuurikilpailun voittajat julkistettiin tänään. Kilpailun voitti selkeästi Hjalmarin uni -niminen työ. Toista palkintoa ei jaettu lainkaan. Jaetulle kolmannelle sijalle valittiin Kollektiivilipasto ja Kangastus II.

Lisätietoja tuloksista voi lukea kaupungin tiedotteesta.

Arvioimme aiemmin kaikki kilpailun 32 työtä pyöräilyn ja muun liikenteen kannalta. Hjalmarin uni oli arviointimme mukaan yksi kolmesta parhaasta työstä. Kirjoitimme Hjalmarin unesta mm. näin: ”Työssä alueelle on mm. visioitu kaksi sisäistä viherlenkkireittiä, pikapyörätiet useisiin suuntiin, laaja autoton keskusta-alue, toimiva citybussin reitti, shared space -katuja, erilliset pyörätiet kävelykaduillakin, katetut lämpimät pyöräparkit, lämmitettäviä kävelykatuja, polkupyöräkeskus ja uusi silta Tourujoen ylitse. Myös pyöräpaikkanormi on mainittu (1 pp / 30 kerros-m2).” Myös Kollektiivilipastossa todettiin olevan erityisiä ansioita pyöräilyn kannalta: sijoitimme työn toiseksi parhaaseen ryhmään. Ilman useita miinuksia Kollektiivilipasto olisi ollut meidänkin listauksessamme aivan kärjessä. Kangastus II puolestaan sijoittui kohtalaisten töiden ryhmään. Koko näkemyksemme kilpailutöistä löytyy täältä.

Jatkossa pyrimme varmasti vaikuttamaan siihen, että kilpailutöiden pyöräilyn kannalta ansiokkaat ehdotukset siirtyvät myös Kankaan jatkosuunnitteluun ja toteutukseen.