Katuajokoulutus ja kaavakoulu tiistaina 6.11.2012

Tiistaina 6.11. riittää pyöräilyaiheista ohjelmaa, sillä JYPS järjestää peräkkäin katupyöräilykoulutuksen ja kaavakoulukokoontumisen. Kumpaankaan osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista tai etukäteisilmoittautumista, vaan kuka tahansa pyöräilevä voi rohkeasti tulla mukaan!

Katuajokoulutus klo 17–18:30

Osaatko fillaroida fiksusti kaupunkialueella? Hallitsetko turvallisen autojen seassa ajamisen? Tunnetko pyöräilyn liikennesäännöt?

Katuajokoulutuksessa opastetaan turvalliseen, sujuvaan ja liikennesääntöjen mukaiseen pyöräilyyn kaupunkialueella. Koulutuksessa käydään läpi pyöräilyn liikennesäännöt sekä harjoitellaan toimintatapoja käytännössä.

Reilun tunnin opetuksellinen fillarilenkki alkaa Aren aukiolta Kolmikulman edustalta Kauppakadun päästä. Koulutus on suunnattu kaikille pyöräileville täysi-ikäisille. Oma pyörä mukaan!

Lisätietoja katuajokoulutusten omalta sivulta täältä.

Kaavakoulu klo 18:30–20

Mitä ajankohtaista on meneillään keskisuomalaisessa pyöräilyssä? Miten pyöräilyolosuhteisiin voi vaikuttaa? Mitä sinä voit tehdä pyöräilyn edistämiseksi?

Kaavakoulut ovat aivan kaikille pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneille suunnattuja tutustumis-, keskustelu-, koulutus- ja vaikuttamistilaisuuksia. Kaavakouluissa käydään läpi ajankohtaisia pyöräilyyn liittyviä liikenne- ja kaavoitussuunnitelmia, keskustellaan pyöräilyolosuhteista sekä pyritään löytämään parhaat ja tehokkaimmat keinot pyöräilyn edistämiseksi. Tarvittaessa koulut toimivat perehdytyksenä uusille pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneille.

Lisätietoja kaavakouluista löytyy täältä.

Tällä kertaa kaavakoulu pidetään kahvila Wilhelmiinan konditoriassa (Asemakatu 3). Kahvitarjoilu JYPS:in jäsenille!

Kokoontumisen asialista:

 1. Avaus ja esittelykierros
 2. JYPS:in pyöräilypoliittinen strategia ja vaikuttaminen Jyväskylän pyöräilyn toimenpideohjelmaan
 3. Ajankohtaisia suunnitelmia ja muita kuulumisia
  • Kankaalta Leppävedelle ensiluokkainen pyöräbaana?
  • Ajankohtaiset pyöräilyyn liittyvät kaavat
  • Yliopiston pyöräparkeista
  • Jyväskylän asuntomessut pyöräilyn kannalta