Kinkovuorentien jalkakäytävän ja pyörätien avajaiset perjantaina 19.5.2023 klo 14–16

Kinkovuorentielle Jyväskylän Karkutien ja Muuramen Vuorenlahdentien välille on valmistunut jalkakäytävä ja pyörätie. Uusi, noin 2,3 kilometrin pituinen väylä kulkee pääosan matkasta käytöstä poistetulla junaratapohjalla.

Keski-Suomen ELY-keskus, Jyväskylän kaupunki, Muuramen kunta ja JYPS järjestävät uuden jalkakäytävän ja pyörätien avajaiset perjantaina 19.5. klo 14–16. Tapahtuma pidetään uuden väylän alussa Kinkovuorentien ja Karkutien risteysalueella.

Tilaisuudessa kerrotaan uuden jalkakäytävän ja pyörätien historiasta ja rakentamisesta. Uusi väylä avataan virallisesti käyttöön nauhan leikkaamisella klo 14. Tämän jälkeen väylällä pyöräillään omilla fillareilla esittely- ja tutustumisajo noin klo 14.30 asti.

Avajaisissa on tarjolla kahvia, teetä ja mehua sekä purtavaa kävellen ja pyörällä kulkeville. Ensimmäisille on täytekakkutarjoilu – kakut on valmistanut Miriam’s. Kaikki uuden väylän päästä päähän kulkevat saavat kiitokseksi Pandan lakupatukan. Paikalla voi koeajaa lastipyörää ja sähköpyörää. Jaossa on heijastinteippiä, pinnaheijastimia, pyöräilysääntövihkosia, Jyväskylän pyöräilykarttoja sekä Jyväskylän, Muuramen ja Keski-Suomen I Cycle -pyörätarroja. JYPS myy Jyväskylän ja Muuramen I Cycle -teepaitoja, ja yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kampanjaedulla. Alva tarjoaa tapahtumassa tarvittavan sähkön.

Tervetuloa avajaisiin kävellen tai fillarilla! Voit myös kutsua kaverisikin mukaan vaikkapa Facebook-tapahtumassa.

JYPSin osalta avajaiset sisältyvät Fillarilla pääsee -hankkeeseen, joka on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

Lisätietoja

  • Keski-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Petri Teerimäki, petri.teerimaki (ät) ely-keskus.fi, 0295 024 008
  • Jyväskylän kaupunki, rakennuttajapäällikkö Jari Lohi, jari.lohi (ät) jyvaskyla.fi, 050 599 6100
  • Muuramen kunta, kunnallistekniikan päällikkö Eemeli Karjalainen, eemeli.karjalainen (ät) muurame.fi, 0400 972 652
  • JYPS ry, toiminnanjohtaja ja Fillarilla pääsee -hankkeen projektipäällikkö Teemu Tenhunen, teemu.tenhunen (ät) jyps.fi, 041 544 2195