Christiania TwoWheeler -lastipyörän luovutus Naurattavassa katutapahtumassa 11.10.

Naurettava/naurattava matka -kampanjassa lastipyörät voittivat Teemu Manninen ja Marjatta Ojala

JYPS järjesti Naurettava/naurattava matka -kampanjan 20.9.–6.10. Kampanja sisälti kaksi kilpailua, joissa molemmissa oli palkintona yli 2000 euron arvoinen Christiania-lastipyörä. Naurattava matka -osiossa kerättiin tarroja kampanjassa mukana olevista liikkeistä, Naurettavassa matkassa kerrottiin tarinoita naurettavan lyhyistä automatkoista. Kampanja oli osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin Kohti resurssiviisautta -hanketta.

Naurattavassa matkassa arvottiin lastipyörä suorituskorttinsa täyteen keränneiden kesken. Arpaonni suosi osallistujista Marjatta Ojalaa. Ojala sai Christiania Light -lastipyörän.

Naurettava matka -osioon saapui noin 50 tarinaa lyhykäisistä automatkoista. Naurettavimman tarinan kertoi Teemu Manninen, joka kuvasi automatkaansa näin:

Naurettavin matka oli, kun menin keskustassa kahden korttelin matkan yliopiston kirjastolle autolla. Oli talvi joten yritin perustella autolla liikkumisen kylmyydellä. Kylmyys oli kuitenkin myös purrut autoon eikä se tahtonut oikein lähteä liikkeelle tien varressa muutaman tunnin seistyään. Kymmenisen minuuttia käynnisteltyä autoa se päätti vihdoin hurahtaa käyntiin. Tässä vaiheessa olin jo aivan jäässä. Ajoin kirjastolle sen parin korttelin mittaisen matkan huomatakseni, ettei missään tietenkään ole parkkipaikkaa. Päädyin etsimään parkkipaikkaa toiset kymmenen minuuttia ja suhasin keskustan yksisuuntaisia katuja edes takaisin. Lopulta löysin parkkipaikan korttelin päästä kirjastosta ja sen korttelin käveltyäni kirjastolle kiroilin tyhmyyttäni ja kylmiä varpaitani. Eipä ole sen jälkeen enää tarvinnut autoa paljon keskustassa käyttää…

Kilpailun raadin mielestä tarina kuvaa hyvin lyhyiden automatkojen naurettavuutta ja sitä, kuinka usein helpolta vaikuttava matka voikin muuttua vaikeaksi, kun liikkumisväline ei sovellu ympäristöön. Tarinaan on myös helppo samaistua ja se naurattaa kaikessa naurettavuudessaan. Manninen sai Christiania TwoWheeler -lastipyörän.

Raati päätti nostaa palkittaviksi myös Markus Oksasen, Joni Kettusen ja Anna Kilpisen tarinat. Oksanen yrittää saada lapsensa kävelemään 300 metrin matkan päiväkotiin muiden perheiden muunlaisesta esimerkistä huolimatta, Kettunen autoili lastensa kanssa Keljon Prismasta viereiseen Citymarketiin ja Kilpinen ajoi jumppaan, vaikka kävelymatkaa olisi ollut vain 500 metriä.

Kaikki naurettavat tarinat ovat luettavissa kampanjan nettisivuilla www.naurettavamatka.fi.

Kilpailun raatiin kuuluivat Jyväskylän apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto, Kaisa Peltonen (JYPS), Samuli Rinne (JYPS), Teemu Tenhunen (JYPS) ja Anna Sarkkinen (JAPA ry).

Kampanjan palkinnot luovutettiin Naurattavassa katutapahtumassa Jyväskylän kävelykadulla perjantaina 11.10. Kuvia tapahtumasta löytyy täältä.