Sinustako yksi Suomen ensimmäisistä pyöräilynohjaajista?

JYPS käynnistää yhdessä Suomen Pyöräilyunionin kanssa pyöräilynohjaajien kouluttamisen. Valtakunnallinen pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä on suunniteltu vuosina 2012–2013, ja ensimmäiset pilottikurssit järjestetään Jyväskylässä keväällä 2013. Koulutusten tavoitteena on tuoda lisää osaamista pyöräilytoimintaan, erityisesti seuroihin ja pyöräilypalveluita tarjoaviin yrityksiin.

Pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä

Ohjaajien koulutusjärjestelmä on 5-tasoinen. Ensimmäinen taso sisältää pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssin, jonka avulla koulutetaan apuohjaajia. Kakkostasolla koulutetaan pyöräilynohjaajia. Toimittuaan vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi erikoistua maasto-, maantie– tai retkipyöräilynohjaajaksi. Maastopyöräilynohjaaja voi puolestaan edelleen erikoistua freeridepyöräilynohjaajaksi. Ylin taso on pyöräilykouluttaja, jolle maasto-, maantie- tai retkipyöräilynohjaaja voi kouluttautua toimittuaan ohjaajana kaksi vuotta. Koulutetut ohjaajat saavat käyttää ko. koulutustason ohjaajan titteliä toiminnassaan.

Suomen ensimmäinen avoin pyöräilynohjaajakoulutus 26.4.–26.5.

Suomen ensimmäinen kaikille avoin pyöräilynohjaajakoulutus (taso 2) alkaa Jyväskylässä viikonloppuna 26.–28.4. Koulutukseen kuuluvia harjoittelutunteja voi pitää kotipaikkakunnallaan viikoilla 18–21. Kurssi huipentuu loppukokeisiin 26.5.

Pyöräilynohjaajakoulututuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä ja muita pyöräilytapahtumia. Koulutus antaa perusvalmiudet myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat pyöräilleet vähintään vuoden. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan!