Pyöräilyn ohjaamisen startti alkaa webinaarilla maanantaina 29.3.2021 klo 17–20

Järjestämme Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssin. Startilla koulutetaan avustavia ja varsinaisiakin ohjaajia kaupunkiajoihin, kunto-, maantie- ja maastolenkeille, retkille sekä muihin pyöräilytapahtumiin. Noin 5 tunnin koulutus antaa myös valmiuksia osallistua pidemmille ohjaajakursseille. Pyöräilyn ohjaamisen startti on Suomen Pyöräilynohjaajat ry:n koulutusjärjestelmän tason 1 mukainen.

Kurssi on tarkoitettu vain JYPSin jäsenille ja työntekijöille – muille kuin jypsiläisille on tarjolla valtakunnallinen koulutus. Koulutukseen voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet.

Kurssi koostuu 3 tunnin luento- ja keskusteluwebinaarista sekä noin 2 tunnin kaupunkipyöräily- ja ryhmäajokoulutuksesta. Webinaari pidetään Google Meetin kautta maanantaina 29.3. klo 17–20. Kaupunkipyöräily- ja ryhmäajokoulutus järjestetään koronatilanteen salliessa huhtikuussa.

Kurssi on ilmainen niille JYPSin jäsenille, jotka sitoutuvat avustamaan yhdistyksen lenkkien ja retkien ohjaamisessa. Muille jäsenille kurssi kustantaa 10 €.

Koulutuksen sisällöt

Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

  • ryhmän ohjaamisen perusteet
  • keskeiset toimintatavat lenkeillä, retkillä ja muissa tapahtumissa
  • olennaisimmat pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt ja liikenteessä kulkemisen käytännöt
  • olennaisimmat seikat pyöräilytapahtumien järjestämisen turvallisuudesta, mm. vastuista, vakuutuksista ja lainsäädännöstä
  • välttämättömimmät EA-taidot ja pyöränhuoltotoimet.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Luennolle voi ilmoittautua JYPSin Nimenhuudossa. Koulutus löytyy myös Facebookista.

Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä kouluttajalta: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi tai 041 544 2195.