Jyväskylän Puistokadun jalkakäytävien ja pyöräteiden sekä Puistotorin puiston avajaiset perjantaina 26.5.2023

Jyväskylän Puistokadulle Yliopistonkadun ja Rajakadun välille on toteutettu uudet jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Ohessa Puistotorin puisto on remontoitu ja valmistunut pienten lasten leikkipaikkaa lukuun ottamatta.

JYPS, Jyväskylän kaupunki ja Sisä-Suomen poliisilaitos järjestävät uusien väylien ja puiston juhlalliset avajaiset.

Tapahtuma Puistokoulun oppilaille klo 9–13

Avajaiset alkavat osiolla Puistokoulun esikoululaisille ja alkuopetuksen oppilaille. Tapahtumassa esimerkiksi tarkastetaan pyörien kuntoa ja kevythuolletaan niitä, pidetään taitoajorataa sekä opastetaan liikennesääntöjä. Lapsille on myös evästarjoilu.

Kaikille avoin tapahtuma klo 14–17

Kaikille avoimet uusien väylien ja puiston avajaiset pidetään Puistotorin puistossa Puistokadun varrella lähellä Yliopistonkadun risteystä.

Tilaisuudessa kerrotaan uusien jalkakäytävien ja pyöräteiden sekä puiston taustasta ja rakentamisesta. Väylät avataan virallisesti käyttöön nauhan leikkaamisella klo 14.15 – avaajana toimii Jyväskylän lukuvuoden 2023–2024 lapsipyöräilypormestari Lennart Makkula.

Uusilla pyöräteillä ajetaan omilla fillareilla esittely- ja tutustumisajo klo 14.30 alkaen. Samalla esitellään kulkemista uusilla järjestelyillä esimerkiksi Ainonkadun ja Yrjönkadun risteyksissä – risteyksiin on toteutettu pyöräilyratkaisuja, joita ei ole vielä missään muualla Jyväskylässä tai Keski-Suomessa.

Avajaisissa on tarjolla kahvia, teetä ja mehua sekä purtavaa kävellen ja pyörällä kulkeville. Ensimmäisille on täytekakkutarjoilu – kakut on valmistanut Miriam’s. Uuden Puistokadun pyörällä kulkevat saavat kiitokseksi Pandan lakupatukan. Fillaripoliisit opastavat liikkumista uusilla väylillä. Paikalla voi koeajaa lastipyörää ja sähköpyörää. Jaossa on heijastinteippiä, pinnaheijastimia, pyöräilysääntövihkosia, Jyväskylän pyöräilykarttoja sekä Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -pyörätarroja. JYPS myy Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -teepaitoja, ja yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kampanjaedulla. Tapahtumassa tarvittavan sähkön tarjoaa NNKY.

Tervetuloa avajaisiin kävellen tai fillarilla!

Voit myös kutsua kaverisikin mukaan esimerkiksi Facebook-tapahtumassa.

JYPSin osalta avajaiset sisältyvät Fillarilla pääsee -hankkeeseen, joka on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

Lisätietoja

  • Jyväskylän kaupunki, rakennuttajainsinööri Tapio Koikkalainen, tapio.koikkalainen (ät) jyvaskyla.fi, 050 311 8935
  • Jyväskylän kaupunki, fiksun liikkumisen koordinaattori Mira Juuma, mira.juuma (ät) jyvaskyla.fi, 050 350 5359
  • JYPS ry, toiminnanjohtaja ja Fillarilla pääsee -hankkeen projektipäällikkö Teemu Tenhunen, teemu.tenhunen (ät) jyps.fi, 041 544 2195