I Cycle JKL -logo.

Suomen kaikkien aikojen huikein Pyöräilyviikko Jyväskylässä 5.–13.5.2012

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään lauantaista sunnuntaihin 5.–13.5. Pyöräilyviikolla eri puolilla Suomea järjestetään retkiä, lenkkejä, kilpailuja, seminaareja ja muita pyöräilytapahtumia. Viikon tavoitteena on pyöräilyn ja pyöräilyolosuhteiden edistäminen.

Jyväskylän seudulla on Pyöräilyviikon juhlavuosi, sillä viikkoa vietetään täällä kymmenettä kertaa. Juhlavuotena Pyöräilyviikko järjestetään tavanomaistakin mittavampana ja näyttävämpänä – viikkomme on muutenkin aina ollut koko Suomen mittavin ja näyttävin. Ilmaistapahtumista koostuvaa viikkoa suojelee pyöräilyä harrastava ministeri Alex Stubb.

Juhlavuotemme kunniaksi myös Pyöräilyviikon valtakunnallinen päätapahtumapäivä pidetään Jyväskylässä lauantaina 5.5. Päätapahtumapäivä, I Want to Ride My Bicycle!, täyttää kävelykadun ja Pyöräparaatin aikana muitakin keskustan katuja. Päivä sisältää yli 10 tapahtumaa, paraatin ohella avajaiset, muoti- ja tanssiesityksiä, BMX-näytöksiä, ilmaiskonsertteja, pyöräilymessut, pyöränhuoltotapahtuman, pyöräilykirpparin, I Cycle JKL -tuotteiden ja Jyväskylän kaupunkipyörien julkaisemisen sekä jatkobileet. Pyöräilymessuille on tulossa yli 30 näytteilleasettajaa. Paraatiin tavoitellaan vähintään tuhatta osallistujaa.

Viikon ohjelmassa on kaikkiaan yli 30 tapahtumaa. Merkittävimpiä päätapahtumapäivän ohella ovat koko viikon ajan poljettava Palokkajärven ympäriajo, Vaikuttajien Pyöräily 7.5., Pyörällä töihin -päivä 8.5., maastopyöräilykurssi 8. ja 10.5., Pyörällä kouluun -päivä 9.5., Yöpyöräily 11.5., IX Harju MTB 12.5. ja viikon päättävä huippusuosittu Kuvasuunnistus 13.5.

Luvassa on Suomen kaikkien aikojen huikein Pyöräilyviikko! Tule sinäkin mukaan!

www.pyorailyviikko.fi

http://www.facebook.com/events/424419850905642/