Vuosikokouksen päätöksiä ja vuoden parhaat 2014

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous sekä kauden päättäjäiset ja pikkujoulut pidettiin perjantaina 5.12. Tapahtumassa vieraili yhteensä noin 70–80 seuralaista.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2015 toimintasuunnitelma ja budjetti. Toiminta jatkuu pääosin entiseen tapaan. JYPS jatkaa pyöräilyn yleisseurana ja ainoana pyöräilyn edunvalvontayhdistyksenä Keski-Suomessa. Pyritään monipuoliseen, aktiiviseen ja ympärivuotiseen pyöräilytoimintaan ja pyöräilyn edistämiseen. Pyritään lisäämään pyöräilyn harrastamista ja pyöräilyä liikennemuotona. Yhdistyksen jäsenmäärä pyritään lisäämään tuhanteen nykyisestä 800:sta. Alle 18-vuotiaiden jäsenten määrä pyritään vähintään kaksinkertaistamaan noin 200:aan.

Strategiaprosessin seurauksena yhdistys organisoidaan vuoden alusta uudella tavalla. Johtokunta vastaa hallinnosta, johtamisesta, taloudesta ja tukitoiminnoista. Johtokunnan apuna työskentelee hallintotoimihenkilöitä. Toimintaa järjestävät 5 toimintajaostoa, Jämsän, Äänekosken ja mahdollisesti muiden paikkakuntien aluejaostot, erillisrahoituksella toimivat hankkeet sekä muutamissa erityistapauksissa toimi- ja projektihenkilöt. Yhdistyksen uusi rakenne löytyy kaaviona täältä.

Syksyllä 2014 aloitettu seurastrategia viimeistellään vuoden alussa. Strategian laadinnan yhteydessä selvitetään mahdollisuudet omaan toimitilaan ja toiminnanjohtajan palkkaamiseen.

Pyöräilyviikko ja We Cycle Keski-Suomi -hankkeen sekä lasten, nuorten ja perheiden toiminnan kehittämishankkeen järjestämistä jatketaan, jos hankkeille saadaan rahoitus. Pyritään käynnistämään Laajavuoren maastopyöräilyolosuhteiden kehittämishanke.

Elokuu-syyskuun taitteessa järjestetään yhdistyksen 80-vuotisjuhlat. Yhdistyksen historiikki pyritään julkaisemaan juhlissa.

Kokonaisuudessaan toimintasuunnitelma löytyy pdf-muodossa täältä.

Jäsenmaksut päätettiin pitää pääosin ennallaan. Aikuisten jäsenmaksu on ensi vuonna edelleen 30 euroa, vähävaraiseksi itsensä kokevien (työttömät, eläkeläiset, opiskelijat) 20 euroa ja alle 18-vuotiaiden 10 euroa. Yhteisöjäsenmaksu on 100 euroa. Perheille luotiin uusi perhejäsenmaksu, jonka suuruus on 60 euroa. Jäsenet voivat halutessaan edelleen tukea vapaaehtoisilla lisämaksuilla yleensä yhdistyksen toimintaa, pyöräilyn edistämistä, junioritoimintaa ja/tai mökkitoimintaa.

Vuoden 2014 budjetin loppusumma on kaiken kaikkiaan 177 500 euroa. Budjetissa pyritään nollatulokseen.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Teemu Tenhunen. Johtokuntaan valittiin uudelleen Kaisa Peltonen, Esa Rantakangas, Samuli Rinne ja Mikko Pohjonen. Uusina johtokuntaan valittiin Samuli Piirainen, Susanna Tolsa, Hanna Tamminen ja Ismo Sihvonen. Kiitos luopuneille jäsenille ja onnea uusille valituille!

VUODEN 2014 PARHAAT

Kokouksessa jaettiin 20 palkintoa ansioista vuoden aikana. Palkitut saivat kunniakirjan ja haluamansa vapaavalintaisen seuravaatteen.

Vuoden pyöräilijä: Backin perhe

Ovat fillaroineet ahkerasti omatoimisesti ja mm. perheretkillä, osallistuneet talkoisiin sekä muutenkin näyttäneet hyvää esimerkkiä pyöräilyn saralla.

Vuoden juniori: Eetu Utriainen

Taitava junnulenkkiläinen Eetu on käynyt harjoituksissa ahkerasti ja taittanut matkan harjoituspaikalle usein omalla pyörällään. Eetu harjoittelee kärsivällisesti uusia tekniikoita ja on mukana reippaalla asenteella joka kerta.

Vuoden junnupaimen: Heidi Lindfors

Heidi on tullut mukaan junioritoimintaan innokkaasti ja on ohjannut useita ryhmiä vuoden aikana. Heidi on ollut mukana ohjaamassa nappularyhmää, Fillarinappulakouluja, junnulenkkejä, kouluvierailuita ja talvikauden toimintaa.

Vuoden ohjaaja: Hanna Tamminen

Useat ehdottivat Hannaa vuoden ohjaajaksi. Hanna on mm. kannustava, kuuntelee osallistujien toiveita ja vetää monipuolisia maastolenkkejä.

Vuoden tulokas: Jani Forsman

Jani on talkoillut ahkerasti useissa tapahtumissa, mm. Pyöräilyviikolla ja 100 pyörää -projektissa.

Vuoden seura-aktiivi: Timo Kaipiainen

Timo on toiminut seurassa hyvin ahkerasti kauden aikana. Timo on mm. toteuttanut uuden jäsenrekisterijärjestelmän ja ylläpitänyt nettisivuja.

Vuoden talkoolainen: Susanna Tolsa

Mukana tänäkin vuonna lukemattomissa yhdistyksen talkoissa ja muissa tapahtumissa.

Vuoden pyöräilynedistäjä: Miika Hämynen

Ahkeraa ja asiantuntevaa kommentointia liikenneryhmässä mm. kaava-asioista ja katusuunnitelmista.

Vuoden kilpapyöräilijä: Simo Terävä

Jälleen kovaa harjoittelua ja menestystä. Nappasi palkintokaappiin useita SM-mitaleita. Nousi myös ainoana keskisuomalaisena Fincycling-joukkueeseen ja ajoi kisoja Euroopassakin.

Vuoden maastopyöräilijä: Sini Alusniemi

Tänäkin vuonna ahkeraa ja vauhdikasta ajamista maastossa. Myös hienoa kisamenestystä, mm. Marathon Cupin voitto, XCO-maastopyöräilyn SM-kulta ja maastoduathlonin SM-kulta. Jakanut lisäksi kestävyysharjoitteluaiheista tietämystä blogissaan.

Vuoden maantiepyöräilijä: Erkki Pahkinen

Erkki ajoi tänä vuonna sarjassa M75. Näyttää jatkuvasti mallia nuoremmille. Harjoittelemalla ja kunnosta huolta pitämällä voi menestyä kilpailuissa hieman varttuneempanakin. Mastercupin kokonaiskilpailussa 2. sija sekä ikäluokkien SM-kisoissa aika-ajossa 3:s ja maantiellä 4:s.

Vuoden endurokuski: Ville Tuppurainen

Ville nappasi tänä vuonna MTB Enduron SM-sarjan kakkostilan miesten yleisessä sarjassa. Ajaa aivan Suomen kärkivauhtia!

Vuoden trial-kuski: Kosti Pusaaniemi

Kosti on käynyt aktiivisesti harjoituksissa ja ottaa muut huomioon harjoittelutilanteissa. Kostin taidot ovat kehittyneet vuoden aikana huimasti ja hänestä on tullut taitava trial-kuski!

Vuoden pariskunta: Anna ja Hannu Räbinä

Anna ja Hannu tapasivat JYPS:in parissa muutama vuosi sitten. Häitä vietettiin 29.11.2014.

Vuoden positiivisin: Salla Pehkonen

Salla on aina positiivisella ja iloisella asenteella mukana toiminnassa ja edistämässä fillarointia! Osallistunut mm. perheretkille ja moniin tapahtumiin.

Vuoden pyörämekaanikko: Ville Laaksonen

Ollut ahkerasti mukana järjestämässä mm. pyöränhuoltokursseja ja -koulutuksia sekä 100 pyörää -projektia. Jos kukaan muu ei osaa huoltaa jotain fillaria, niin Villeltä kysytään apua.

Vuoden logistikko: Jani Käyhty

Ilman Janin hankkimia Laakkosen lainapakuja ei seuran isojen tapahtumien logistiikka toimisi! Jani hankki jälleen tänä vuonna seuralle myös useita yhteistyökumppaneita.

Vuoden Touho: Touho Häkkinen

Jälleen tänä vuonna olemme saaneet ihailla Touhon useista tapahtumista ottamia kuvia!

Kunniamaininta 2014: Tikkakosken pumptrack-radan rakentajat

Yhdistyksen tikkakoskelaiset jäsenet ja Koiviston Juhana suunnittelivat ja talkoilivat Luonetjärven koululle hienon pumptrack-radan! Monet talkoolaiset ovat myös vetäneet Luonetjärven koululaisille maastopyöräilykerhoa.

Kunniamaininta 2014: Satu Joukkola

Satu oli perustamassa Jämsään JYPS-jaostoa syksyllä 2013 ja on vetänyt jaoston toimintaa ahkerasti ja ennakkoluulottomasti tämän vuoden.