Vuoden työmatkapyöräilijä

Vuoden 2012 jyväskyläläinen työmatkapyöräilijä valittu

Tämän vuoden jyväskyläläiseksi työmatkapyöräilijäksi on valittu Tikassa asuva Laila Honkonen. Hän on malliesimerkki pitkän linjan hyötyliikkujasta, joka pyöräilee työmatkansa ympäri vuoden. Ehdotuksia tämän vuoden työmatkapyöräilijäksi tuli 80 kappaletta.

Jyväskylän kaupungin kotipalvelussa työskentelevä Honkonen pyöräilee paitsi työmatkansa myös työpäivän aikana tapahtuvat siirtymiset työpisteestä toiseen. Lisähaastetta pyöräilyyn tuo suuri kotipalvelutyössä tarvittava tarvikelaukku, jonka Honkonen kuljettaa pyöränsä päällä työkohteesta toiseen.

Vuoden työmatkapyöräilijän valitsivat Jyväskylän kaupungin, JAPA ry:n ja JYPS ry:n edustajat. Yhteistyökumppanina mukana on Ride Cycle Store. Tittelin voittanut saa palkkioksi lahjakortin pyöränhuoltoon. Lisäksi voittajan työpaikka saa maksuttoman konsultoinnin kestävän työmatkaliikkumisen edistämisestä. Sen tuloksena organisaatio saa konkreettisia toimenpide-ehdotuksia siihen, kuinka henkilöstöä voi entisestään aktivoida ja kannustaa työmatkapyöräilyyn.

Kunniamaininnalla palkittiin Keskustan hammaslääkäreiden ja Plusterveys -ketjun työntekijöistä koostunut joukkue. Läpi vuoden pyöräilevä joukko on hyvä esimerkki hyvästä yhteishengestä ja toistensa kannustamisesta. Toinen kunniamaininta annettiin niin ikään läpi vuoden pyöräilevälle Marko Remekselle. Kolmilapsisessa perheessä ei turvauduta autoon, vaan matkat taitetaan lihasvoimin.

Voittajat julkistettiin Auton vapaapäivän katutapahtumassa

Voittajat julkistettiin Auton vapaapäivän katutapahtumassa Jyväskylän kävelykadulla 22.9. klo 12. Vuoden työmatkapyöräilijän valinnalla halutaan tuoda esille henkilöitä, jotka toimivat työmatkaliikkumisen malliesimerkkeinä. Lisäksi halutaan kannustaa työnantajia pyöräilyolosuhteiden parantamiseen. Työmatkojen pyöräilystä hyötyvät ilmaston lisäksi sekä työntekijä että työnantaja, sillä liikuntaa harrastava on terveempi ja jaksaa paremmin myös töissä.

Lisätietoja

– koordinaattori Anna Sarkkinen, JAPA ry, 040 593 8541, etunimi.sukunimi@jkl.fi

– puheenjohtaja Teemu Tenhunen, JYPS ry, 041 544 2195, jyps (at) jyps.info