Enskasetästen maastopyöräilyhenkinen SM-mitalikakku! Kuva Touho Häkkinen.

Vuosikokouksen päätöksiä ja kauden parhaat 2013

Seuran sääntömääräinen syyskokous sekä kauden päättäjäiset ja pikkujoulut pidettiin torstaina 5.12. Tapahtumassa vieraili yhteensä noin reilut 60 seuralaista.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2014 toimintasuunnitelma ja budjetti. Toiminta jatkuu pääosin entiseen tapaan. JYPS jatkaa pyöräilyn yleisseurana ja ainoana pyöräilyn edunvalvontayhdistyksenä Keski-Suomessa. Pyritään monipuoliseen, aktiiviseen ja ympärivuotiseen pyöräilytoimintaan ja pyöräilyn edistämiseen. Pyritään lisäämään pyöräilyn harrastamista ja pyöräilyä liikennemuotona. Yhdistyksen jäsenmäärä pyritään lisäämään 800:aan nykyisestä 600:sta. Juniori-ikäisten jäsenten määrä pyritään vähintään kaksinkertaistamaan. Pyritään laatimaan seuralle kattava strategia vuoden aikana. Yhdistyksen merkittävin kampanja vuonna 2014 on Pyöräilyviikko ja We Cycle Keski-Suomi -hankkeen järjestäminen. Pyritään myös käynnistämään junioritoiminnan kehittämishanke OKM:n seuratuella. Kokonaisuudessaan toimintasuunnitelma löytyy pdf-muodossa täältä.

Monipuolisen ja aktiivisen toiminnan rahoittamiseksi aikuisten jäsenmaksu päätettiin korottaa 30 euroon. Vähävaraiseksi itsensä kokevat (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset jne.) voivat halutessaan yhä maksaa vain 20 €. Junioreiden (10 €) ja yhteisöjen (100 €) jäsenmaksut pidettiin ennallaan. Jäsenet voivat halutessaan tukea vapaaehtoisilla lisämaksuilla pyöräilyn edistämistä, junioritoimintaa ja/tai mökkitoimintaa. Vuoden 2014 budjetin loppusumma päätyi kaikkiaan 111 200 euroon.

Johtokunta jatkaa vuonna 2014 pääosin entisellä kokoonpanolla. Uusina mukaan valittiin Samuli Rinne, Mikko Pohjonen ja Jani Mähönen, pois jäivät Antti Poikola, Eve Lahti ja Hannu Räbinä. Kiitos luopuneille jäsenille ja onnea uusille valituille!

VUODEN 2013 PARHAAT

Peräti 22 jäsentä palkittiin ansioistaan vuoden aikana. Palkitut saivat kunniakirjan ja haluamansa vapaavalintaisen seuravaatteen.Kuvassa vasemmalta Matti Purojärvi, Ari Häyrinen, Timo Lahtinen, Jouko Kotkansalo, Anna Rasa, Antti Berg, Sakari Holma, Janne Hytönen, Vilma Niskanen, Juha Kauppinen, Sini Alusniemi, Simo ja Tommi Terävä, Mikko Pohjonen, Hanna Tamminen, Jani Piironen, Susanna Tolsa ja Jani Käyhty. Kuvasta puuttuvat Johanna Kujanen, Kasperi Laeste, Aikku ja Juho Jäppinen. Kuva Touho Häkkinen.

Vuoden pyöräilijä: Johanna Kujanen

Johanna on ollut aktiivisesti mukana toiminnassa, niin lenkeillä ja ohjaamassa kuin avustamassa tapahtumissa ja talkoissa. Johanna on ollut vuonna 2013 järjestämässä erityisen paljon naisten lenkkejä, fillarinappulakoulua sekä perheineen mukana järjestämässä perhepyöräretkiä.

Vuoden juniori: Simo Terävä

Jälleen vauhdikasta ja innostunutta menoa. Todellinen esikuva tuleville junnukuskeille! Simo polki vuoden aikana SM-hopeaa xc-maastopyöräilyssä, maantiepyöräilyssä ja cyclocrossissa.

Vuoden junnulenkkiläinen: Kasperi Laeste

Kasperi on innokas junnupyöräilijä ja on ollut mukana lähes jokaisella junnulenkillä. Kasperi ajaa hienosti maastossa ja on lisäksi osallistunut useisiin kilpailuihin.

Vuoden junnupaimen: Mikko Pohjonen

Mikko on ohjannut aktiivisesti junnulenkkejä koko kesän. Mikko on innostava ohjaaja junnuille ja on ollut päävastuussa junnulenkeistä. Mikko on ollut myös mukana ohjaamassa muita maastolenkkejä. Todellinen paimen!

Vuoden kisakuski: Sini Alusniemi

Sini on edelleen Suomen vauhdikkain naismaastokuski. Vuoden aikana Sini ajoi SM-kultaan XC-maastopyöräilyssä ja maratonmaastopyöräilyssä. Sini on hyvä esikuva muillekin pyöräilijöille.

Vuoden huoltaja: Juha Kauppinen

Ja menestyneen maastopyöräilijän takana on… Juha! Juha on ollut mahdollistamassa Sini Alusniemen huikean menestyksekästä maastopyöräilyuraa. Ohessa Juha on ajanut itsekin runsaasti kisoja.

Vuoden kehittyjä: Vilma Niskanen

Vilma on harjoitellut ahkerasti ja tulokset näkyvät kisamenestyksessä. Vilma on ollut myös mukana ohjaamassa junnulenkkejä ja mukana tapahtumissa.

Vuoden talkoolainen: Anna Rasa

Anna on ollut innokas talkoolainen useissa tapahtumissa vuoden aikana. Pyöräilyn sijaan Anna on kunnostautunut autokuskina tapahtumissa, joten hänen ansiostaan moni tapahtuma on saatu järjestettyä sujuvasti!

Vuoden ohjaaja: Janne Hytönen

Janne tuli ryminällä mukaan seuran koulutetuksi ohjaajaksi ja ohjasi onnistuneesti sekä jämptillä otteella maantielenkkejä. Vuoden aikana Janne kokeili myös maastolenkkien vetämistä. Muutenkin monipuolista harrastamista!

Vuoden lenkinvetäjä: Matti Purojärvi

Matti on vetänyt vuoden aikana ainakin 30–40 lenkkiä! Lisäksi Matti on ollut mukana useiden tapahtumien ja muun toiminnan järjestelyissä. Ahkeraa ja hienoa toimintaa mister Pohkeelta!

Vuoden seura-aktiivi: Susanna Tolsa

Susanna liittyi keväällä seuraan ja on sen jälkeen toiminut yhdistyksessä ahkerasti. Susanna on ollut mukana kilpailuissa ja talkoissa, ajanut lenkkejä, retkiä ja kisoja sekä edistänyt pyöräilyä liikenneryhmässä. Syksyllä Susanna osallistui ohjaajakoulutukseen.

Vuoden tulokkaat: Hanna Tamminen ja Jani Piironen

Hanna ja Jani tulivat vauhdilla mukaan toimintaan kevään maastopyöräilykurssilla. Ovat mm. osallistuneet lenkeille, käyneet ahkerasti seuran mökillä ja ilmoittautuneet jopa oma-aloitteisesti tapahtumatalkoisiin!

Vuoden seurakoira: Aikku

Aikku on ollut aktiivisesti mukana seuran toiminnassa, niin paijattavana kuin kuvamallina, jo useita vuosia. Poseeraustaidot ovat Aikulla kunnossa ja Aikku on aina valmiina reissuun!

Vuoden enskasetäset: Antti Berg ja Jouko Kotkansalo

Setäset fillaroivat jälleen vuoden aikana ahkerasti ja menestyksekkäästi sekä kertoivat toiminnastaan muillekin! Bonuksena napsahti kaksoisvoitto MTB Enduron SM-sarjassa luokassa M50!

Vuoden puuvastaava: Timo Lahtinen

Timo hankki ja toimitti jälleen valtavan määrän puita seuran mökille! Lisäksi Timo ajoi lenkkejä ja kannusti siihen muitakin.

Vuoden enskakuljetusmestari: Jani Käyhty

Jani järjestii vuoden aikana pakun seuran käyttöön lukuisia kertoja. Jani hankki myös endurojoukkueelle sponsoreita, ajoi ja ohjasi endurolenkkejä sekä osallistui kisoihin ja pyöräilynohjaajakoulutukseen.

Kunniamaininta 2013: Tommi Terävä

Tommi käynnisti JYPS Äänekosken toiminnan oma-aloitteisesti ja innostuneesti. Toiminta on ollut moninaista ja ahkeraa!

Kunniamaininta 2013: Ari Häyrinen

Ari toimi yhdistyksen nettivastaavana useamman vuoden. Arilla on kärsivällisyyttä vastata kysymyksiin ja korjata vähemmän atk-taitoisten kommelluksia!

Kunniamaininta 2013: Juho Jäppinen

Juho on ollut mukana jo usean vuoden ajan suunnittelemassa yhdistyksen kampanjoiden grafiikkaa. Työtunteja ei ole laskettu ja toiminta on muutenkin ollut oma-aloitteista ja innostunutta. Pyöräily kiittää!

Kunniamaininta 2013: Sakari Holma

Sakari on suunnitellut ja rakentanut jo pitkään kaikki käyttämänsä polkupyörät. Aktiivisena nojapyörien harrastajana talliin on kertynyt parikymmentä omalta pajalta lähtenyttä hienoa nojapyörää. Ohessa on syntynyt myös varusteita, kuten fillarilla vedettävä asuntovaunu. Sakari on fillarinrakennuksen Pelle Peloton!