Vauhdikasta menoa putsaustempauksessa. Kuva Touho Häkkinen.

Tempauksessa puhdistettiin pyöräparkkeja yliopistolla, AaltoAlvarin edustalla ja Keskustiellä

JYPS sekä JYYn ympäristö- ja liikuntavaliokunnat järjestivät pyöräparkkien putsaustempauksen lauantaina 23.2.

Tempauksessa puhdistettiin talkoovoimin keskusta-alueen julkisia pyöräparkkeja, joita parkkien omistajat eivät hoida. Tavoitteena oli saada parkit hyötykäyttöön lumien alta ja viestittää kaikille toimijoille parkkien puhdistamisen tärkeydestä.

Hoitamattomien parkkien valitettavan suuresta joukosta tempauskohteiksi valikoituivat yliopiston pääkirjaston, AaltoAlvarin ja Keskustien lumeen hautautuneet parkkialueet. Noin 15 JYPS:in jäsentä puhdisti kahdessa tunnissa kaikkiaan 8 parkkia.

Kuvakertomus tempauksen etenemisestä löytyy Kaupunkifillarista!

Ja sitten kaikki muutkin puhdistamaan pyöräparkkeja!

Kevätkokous 22.4.2013

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 22.4. klo 18–19 Kansalaistoiminnankeskus Mataran Matara-salissa (Matarankatu 6).

Kokouksessa päätetään vuoden 2012 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymisestä sekä vastuuvapauden myöntämisestä asianosaisille.

Kokouksen jälkeen infotaan ja keskustellaan vapaamuotoisesti kevään ja kesän toiminnasta, mm. Pyöräilyviikosta ja kesän pyöräretkistä. Tilaisuudessa on jaossa seuraesitteitä sekä I Cycle JKL/Jämsä/Äki/Keski-Suomi -tarroja. Varastossa olevat seuravaatteet ovat esillä ja ostettavissa.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Pyöräparkkien putsaustempaus la 23.2.2013 klo 12–14 sekä haaste pyöräparkkien puhdistamiseksi

Pyöräparkkien talvikunnossapito Jyväskylässä on pitkään ollut puutteellista. Kaupungin, oppilaitosten, yritysten, kiinteistöjen ja taloyhtiöiden parkkeja ei ole puhdistettu talvisin juuri lainkaan.

Pitkäaikaisen vaikuttamisen tuloksena kaupunki on nyt aloittanut keskusta-alueen pyöräparkkien puhdistamisen. Parkit on jatkossakin luvattu puhdistaa ainakin pari kertaa talvessa.

Keskusta-alueen tilanteen paranemisesta huolimatta parkkien talvihoito on vielä kaukana täydellisestä. Käytännössä kaikki muut parkit ovat edelleen hautautuneina lumeen –  lapio on tarpeen ottaa mukaan, kun lähtee pyöräilemään.

Haluamme nostaa pyöräparkkien talvihoidon puutteet esille järjestämällä lauantaina 23.2. klo 12–14 pyöräparkkien putsaustempauksen. Todellisessa hyötyliikuntatempauksessa näytetään mallia parkkien puhdistamisesta putsaamalla kolilla ja lapioilla muutamia keskeisiä keskusta-alueen pyöräparkkeja. Tempaus järjestetään JYPS:in sekä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ympäristö- ja liikuntavaliokuntien yhteistyönä.

Tempausta varten kokoonnutaan Jyväskylän yliopiston kirjaston edustalle klo 12. Kirjaston edustan parkin puhdistamisen jälkeen siirrytään lapioimaan muutama muu lähialueen parkki. Ota oma lapio tai muu lumiväline mukaan (tarjolla myös lainalapioita) ja tule paikalle!

Etkö mitenkään pääse mukaan keskustan putsaustempaukseen? Ei haittaa. Ota lapio ja käy puhdistamassa joku läheinen parkki lumesta! Näin näytät positiivista esimerkkiä. Laita myös viesti parkin ylläpidosta vastaavalle taholle, mieluiten ennen ja jälkeen lapiointia -kuvien kanssa. Haastamme putsaustempauksen myötä kaikki toimijat puhdistamaan pyöräparkit lumesta!

Lisätietoja pyöräparkkien talvikunnossapidosta ja putsaustempauksesta Kaupunkifillarissa.

Kaavakoulu keskiviikkona 20.2.2013 klo 17–19:30

Vuoden 2013 toinen kaavakoulutapaaminen pidetään keskiviikkona 20.2. klo 17–19:30 kahvila Wilhelmiinan konditoriassa (Asemakatu 3).

Kaavakoulut ovat kaikille pyöräilyn edistämisestä kiinnostuneille suunnattuja tutustumis-, keskustelu-, koulutus- ja vaikuttamistilaisuuksia. Kaavakouluissa käydään läpi ajankohtaisia pyöräilyyn liittyviä liikenne- ja kaavoitussuunnitelmia sekä kuullaan mahdollisesti alustuksia niistä, keskustellaan pyöräilyolosuhteista sekä pyritään löytämään keinoja pyöräilyn edistämiseksi.

Asialistalla tällä kertaa mm. Jyväskylän pyöräväylien tavoiteverkko, pyöräparkkien putsaustempaus, pyöräilyaiheinen koulutus- ja keskustelutilaisuus poliitikoille, Seminaarinmäen liikennesuunnitelma, baanakuulumiset, Laukaantien tiesuunnitelmat ja kevään Pyöräilyviikko.

Kahvitarjoilu JYPS-jäsenille – tervetuloa!

Lisätietoja kaavakouluista löytyy täältä.

Seuraretki Etelä-Espanjaan 31.3.–8./11.4.2013

JYPS järjestää seuraretken Etelä-Espanjan Andalusiaan ja Sierra Nevadan vuoristoon maalis-huhtikuun taitteessa.

Retkelle lähdetään Jyväskylästä sunnuntaina 31.3. Ensimmäiset palaavat reissulta maanantaina 8.4., suurin osa jatkaa vielä torstaihin 11.4. asti.

Tampereelta lennetään Alicanteen, josta siirrytään vuokra-autoilla Granadan lähelle Iberian niemimaan korkeimman vuoriston Sierra Nevadan kupeeseen. Seuralle vuokratusta tukikohtatalosta tehdään vapaamuotoisesti pieninä ryhminä päiväretkiä seudun kaupunkeihin ja muihin kiintoisiin kohteisin, fillaroidaan maantiellä ja maastossa sekä vaelletaan Sierra Nevadan vuoristossa.

Lisätietoja pyöräretket-sivulla!

Teemu

JYPS:in pj Teemu Tenhunen on valittu Keski-Suomen vuoden 2012 seuratoimihenkilöksi

JYPS:in monivuotinen puheenjohtaja ja pyöräilyaktiivi sekä myös muissa liikuntaseuroissa toimiva Teemu Tenhunen on valittu Keski-Suomen vuoden 2012 seuratoimihenkilöksi.

Valinnan perusteluina todettiin mm. seuraavaa: ”Jyväskylän Pyöräilyseuran järjestämien tapahtumien taustahahmo ja koko keskisuomalaisen pyöräilykulttuurin edistäjä ja kehittäjä.

Tenhunen palkittiin Keski-Suomen Urheilujuhlassa Jyväskylässä perjantaina 8.2.2013.

Onnittelut!