Äänekosken Pyörällä töihin -kilpailun tulokset 2014

Äänekosken Pyöräilyviikkoa vietettiin JYPS:in, Äänekosken kaupungin ja Kesport Niskasen järjestämänä 21.–28.5.2014. Viikkoon sisältyi leikkimielinen Pyörällä töihin -kilpailu. Kisaan pystyi osallistumaan, jos fillaroi vähintään yhtenä Pyöräilyviikon arkipäivänä töihin Äänekoskella.

Kilpailussa oli mukana 39 osallistujaa. Näistä peräti 26 on töissä Äänekosken kaupungilla.

Osallistujista 71 % fillaroi normaalisti kilpailuajan ulkopuolellakin töihin. 29 % kulkee töihin autolla. Kilpailun aikana 82 % osallistujista pyöräili töihin useimpina päivinä, 18 % osallistujista käytti pääasiassa autoa.

Kilpailuajan suosituin pyöräilypäivä oli keskiviikko 21.5., jolloin 86 % osallistujista pyöräili. 

Osallistujat ajoivat kisassa yhteensä 1323 kilometriä. Osallistujien keskimääräinen työmatka yhteen suuntaan oli noin 7 km. Eniten kilometrejä keräsi Jari Savenius, yhteensä 133 km. Marjatta Kolu polki viikon aikana yhteensä 120 km.

Kilpailun pääpalkinto, JYPS:in, Äänekosken kaupungin ja Kesport Niskasen lahjoittama Jopo, arvottiin osallistujien kesken. Jopon voitti Sari Hänninen.

Muita palkintoja arvottiin seuraaville henkilöille: Elina Lindholm, Maarit Kovanen, Matti Rissanen ja Kirsi Penttinen. Äänekosken kaupungin työntekijöistä arpa poimi palkittaviksi lisäksi seuraavat: Jaana Vertainen, Lea Pohjaranta ja Hanna-Reetta Ranta-Nilkku.

Palkitut saavat I Cycle Äki -paidan ja tuotepalkintoja. Kilpailuun palkintoja lahjoittivat JYPS, Äänekosken kaupunki, Kesport NiskanenTrimtex, PowerBar, Starkki ja Herrmans.

Onnittelut kaikille voittajille sekä kiitoksia osallistujille ja yhteistyökumppaneille!

Junioritoiminnan kesäohjelma 2014 julkaistu

JYPS:in junioritoiminta monipuolistuu huomattavasti kesällä 2014! Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan kehittäminen mahdollistuu Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuen avulla.

Junioritoiminnan kesäkausi alkaa viikolla 24. 57-vuotiaille järjestetään Minifillarinappulakoulu, jossa harjoitellaan pyöräilyn perustaitoja ti 10.6., to 12.6., ti 17.6. ja to 19.6. Minifillarinappulakoulun jälkeen käynnistyy 57-vuotiaille Nappularyhmä, joka kokoontuu tiistaisin klo 17:3018:30 24.6. alkaen.

816-vuotiaat pääsevät nauttimaan vauhdin hurmasta Juniorilenkeillä maanantaisin klo 17:3019:00 alkaen 9.6.

BikeTrialista kiinnostuneet lapset ja nuoret harjoittelevat keskiviikkoisin klo 17:30-19:00. Heinäkuussa BikeTrialissa on kesätauko.

Koko perheen perhepyöräretkiä ajetaan kesän läpi kaksi kertaa kuukaudessa.

Kaikkiin junioritoimintaan Fillarinappulakouluja lukuun ottamatta voi tulla tutustumaan missä vaiheessa kautta tahansa 12 kertaa maksutta. Tämän jälkeen tulee liittyä JYPS:n jäseneksi ja maksaa osallistumismaksu. Käydäkseen säännöllisesti perhepyöräretkille, tulee vähintään yhden aikuisen perheestä maksaa JYPS:in jäsenmaksu.

Syksy ja talvi vietetään myös pyöräilyn parissa. Elokuun järjestetään pyöräilyleiri sekä yhdistetty Fillarinappulakoulu ja Minifillarinappulakoulu. Syyskuussa 2.9. järjestetään Koulujenvälinen pyöräilypäivä. Talvikausi pitää sisällään BikeTrial-harjoituksia ja muuta monipuolista liikkumista lapsille ja nuorille. Lisätietoja syksyn ja talven toiminnasta myöhemmin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen junioritoimintaan: www.jyps.fi/junioritoiminta

Pyörällä töihin -kilpailussa JYPS:in, Jämsän kaupungin, Sportia Heinosen ja DuPontin lahjoittaman Jopon voitti Anna-Maija Ristaniemi.

Jämsän Pyörällä töihin -kilpailun tulokset 2014

Jämsän Pyöräilyviikkoa vietettiin JYPS:in ja Jämsän kaupungin järjestämänä 19.–25.5.2014. Viikkoon sisältyi Pyörällä töihin -kilpailu 19.–23.5. Kisaan pystyi osallistumaan, jos fillaroi vähintään yhtenä päivänä töihin Jämsässä. Kisan tulokset julkistettiin ja palkinnot arvottiin We Cycle Jämsä! -katutapahtumassa 24.5.

Kilpailussa oli mukana 49 osallistujaa. Näistä peräti 41 oli töissä Jämsän kaupungilla.

Osallistujista 25 kulkee normaalisti töihin joko henkilöautolla kuljettajana, matkustajana tai joukkoliikenteellä. Pyörällä töihin -viikolla auto oli kuitenkin vaihtunut polkupyörään yhtenä tai useampana päivänä. Kaikkien osallistujien keskimääräinen työmatka yhteen suuntaan oli 5,4 km.

Osallistujat ajoivat kisassa yhteensä 1790 kilometriä. Eniten pyöräilykilometrejä kertyi perjantaina, jolloin pyöräiltiin yhteensä 390 km. Kilpailussa palkittiin tavarapalkinnoilla viikon aikana eniten pyöräilleistä Tiina Kotiniitty-Laakso (150 km), Jukka Nummelin (80 km) ja Paula Manninen (80 km).

Kilpailun pääpalkinto, JYPS:in, Jämsän kaupungin, Sportia Heinosen ja DuPontin lahjoittama Jopo, arvottiin osallistujien kesken. Jopon voitti Anna-Maija Ristaniemi.

Muita palkintoja arvottiin seuraaville henkilöille: Markus Lehtonen, Aija Jussila, Sari Malvisalo, Helena Myllymäki ja Pekka Komi Jämsän kaupungin työntekijöistä arpa poimi palkittaviksi lisäksi seuraavat: Merja Väisänen, Marjo Örn, Tarja Luoto-Hakala, Anna-Kaisa Tervala, Maiju Peltonen, Riitta Hjelt, Päivi Suominen ja Tuula Hedén.

Kilpailuun tavarapalkintoja lahjoittivat Jämsän kaupunki, Lahtiset, Expert, Askel, Elonen, Lähi-Tapiola, S-market Jämsä ja Vehkala.

Kuvia Jämsän Pyöräilyviikosta löydät täältä ja Jyväskylä Cycle Chic -blogista.

Onnittelut kaikille voittajille sekä kiitoksia osallistujille ja yhteistyökumppaneille!

Kausikorttien tilanne

Päivitetty 17.6.2014: Kausikorttien myynti on päässyt tavoitteeseen! Avajaiset 19.6.2014!

Yhteistilaus Ortliebin, Tubuksen ja Racktimen tuotteista 2014

Saksalainen Ortlieb valmistaa huippulaadukkaita vesitiiviitä pyörälaukkuja ja muita varusteita. Ortliebin tuotteita voi käyttää pyöräretkillä, työmatkoilla tai vaikkapa kaupassa asioidessa. Ortliebin tuotteilla on viiden vuoden takuu.

Yhdistyksen jäsenillä on aiempien vuosien tapaan mahdollisuus tilata Ortliebin tuotteita suoraan maahantuojalta peräti 25 prosentin alennuksella. Listaus tuotteista ja niiden ovh-hinnoista löytyy täältä.

Samassa yhteydessä on mahdollista hankkia maahantuojan varastossa olevia Tubuksen ja Racktimen tavaratelineitä ja muita tarvikkeita. Näistä tuotteista on luvassa 20 prosentin alennus.

Tee tilauksesi sunnuntaihin 8.6. klo 21 mennessä lomakkeella täällä! Tilatut tuotteet ovat viikon 24 aikana Jyväskylässä.

Uusien jäsenten ilta, kesäkauden avajaiset ja pyöräretkiä la 7.6.2014

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta pidetään yhdistyksen mökillä Vihtavuoressa lauantaina 7.6. Mökille mennään pääasiassa pyörillä retkityyppisesti.

Kesäkauden avajaiset ja uusien jäsenten ilta klo 17–n. 24

Tarkoitus on viettää mukavaa alkukesän iltaa yhdessä touhuten, ollen ja kesästä nauttien. Ohjelmassa on vapaamuotoisesti grillausta, ruokailemista, lettujen paistamista, saunomista, uimista, pelailua ja tutustumista toisiin seuralaisiin. Seura tarjoaa jonkun verran syömistä ja juomista, mutta mukaan kannattaa ottaa myös omia eväitä nyyttärityyliin.

Jyväskylän ja Keski-Suomen I Cycle -paidat, seuravaatteet sekä mahdollisesti tilatut Ortlieb-tuotteetkin ovat tilaisuudessa myynnissä ja jaossa. Voit myös liittyä kesäkauden avajaisissa seuraan! Jos liityt tapahtumassa jäseneksi, niin saat jäsenyyden ja I Cycle -paidan hintaan 15/25/35 € (alle 18-vuotiaat, vähävaraiset, muut)!

Pyöräretket eli meno alkaen klo 12

Mökille lähdetään pyörillä yhdessä Aren aukiolta Kolmikulman edestä klo 12. Voit ajaa mökille ainakin retki- tai maastoryhmässä, mahdollisesti myös maantiellä. Retkiryhmä ajaa noin 4 tuntia ja 60 km sekä maastoporukka ajoporukasta riippuen noin 4–5 tuntia ja 30–50 km. Retket ovat ohjattuja. Retkiryhmään voit osallistua millä tahansa kunnolla ja pyörällä! Ryhmistä laitetaan erilliset kutsut ja ilmoittautumiset Nimenhuutoon. Ylimääräiset tavarat kuljetaan Arelta mökille autoilla.

Iltapäivän aikana mökille on varmasti menossa autoja, joten kyytejä voi kysellä esim. Facebookissa. Luonnollisesti mökille voi tulla omalla kyydillään mihin aikaan haluaa.

Paluu

Mökiltä palataan kaupunkiin illan päätteeksi tai omien aikataulujen mukaan. Kaupunkiin voi palata joko fillarilla tai autokyydillä. Kyytejä on varmasti illan mittaan tarjolla useita. Pyöränkin saa halutessaan kuljetettua takaisin kaupunkiin autokyydillä.

Muutama voi halutessaan myös yöpyä mökillä.

Mitä mukaan?

Mökille kannattaa ottaa nyyttärieväiden lisäksi ainakin vaihtovaatteet, saunomisvälineet, uikkarit ja runsaasti rentoa kesämieltä!

Ilmoittautuminen ja kyytien tarjoaminen

Ilmoittaudu mukaan Nimenhuudossa (pyöräilyryhmät mökille) tai Facebookissa (yleinen ilmoittautuminen tapahtumaan)! Ilmoitathan myös, jos sinulla on käytössäsi auto siirtymäkuljetuksiin! Jos et ennätä ilmoittautua, niin luonnollisesti paikalle voi saapua muutenkin.

Sekä uudet että vanhat jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita! Tule sinäkin mukaan!

Johtokunta

Muistutus Harjukadun, Sepänkadun ja Väinönkadun pyöräväyläsuunnitelmista

Jyväskylän Harjukadun, Sepänkadun ja Väinönkadun pyöräilyjärjestelyjä ollaan muuttamassa. Suunnitelmat löytyvät kaupungin sivuilta täältä.

Olemme osallistuneet suunnitelmien laadintaan ja olemme niihin pääsääntöisesti tyytyväisiä. Esimerkiksi aiotut 30 km/h:n nopeusrajoitus ja 1-suuntaiset pyöräkaistajärjestelyt ovat lähtökohtaisesti erittäin hyvin soveltuvia keskustaliikenteeseen sekä lisäävät pyöräilyn helppoutta ja yleisesti liikenneturvallisuutta.

Jätimme kuitenkin suunnitelmista muistutuksen. Pyöräilylinjat erityisesti Harjukadun ja Yliopistonkadun sekä Harjukadun, Sepänkadun, Tapionkadun ja Väinönkadun risteyksissä voisivat olla vielä esitettyä sujuvammat, selkeämmät ja havainnollisemmat. Lue muistutus pdf-muodossa täältä!

Laajavuori Bike Park – kausikortteja yrityksille ja pitkämatkalaisille

Tietoja päivitetty 4.6.2014

Kaudella 2014 on mahdollista hankkia erikoiskausikortteja!

  • Yritys voi hankkia yrityskausikortin, jolla ajaa kaikki yrityksen työntekijät. Jos ja kun hankitte kausikortin, on teillä mahdollisuus saada logo ja/tai yritysnimi vauhtijaoston sivuille (vuonna 2013 JYPSin nettisivuilla oli yli 93 000 vierailua). Hinta 450 eur (ALV 0%).
  • Jos olet ulkopaikkakuntalainen ja ajomatka Laajavuoreen on niin pitkä että tavallisen kausikortin hankkiminen on epäkäytännöllistä: sinulle kausari on 110 eur. 

Laajavuori Bike Park – aukiolopäivät 2014

Kunhan saamme toiminnan käynnistettyä, niin kaudella 2014 Laajavuoren hissit pyörivät keskiviikkona, lauantaina ja sunnuntaina.

Jämsä MTB la 24.5.2014 klo 16

Jämsä MTB on maastopyöräkilpailu Jämsän Jämsänkoskella. Kilpailu ajetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Jämsä MTB:ssä reitti on teknisesti helppo, joten kaikki maastopyörän omistavat voivat osallistua! Kisassa kierretään kovapohjaisessa kangasmaastossa noin 3 kilometrin reittiä sarjasta riippuen 1–8 kertaa. Reitillä on pääasiassa kapeaa neulaspolkua sekä nopeaa latupohjaa. Reitillä ei ole suuria korkeuseroja.

Kilpailu on vuoden 2014 Keski-Suomen Pyöräilycupin eli Ride Cycle Store Cupin osakilpailu 4/11. Kilpailu on myös osa Jämsän Pyöräilyviikkoa.

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua. Kisakeskuksella (Metsäoppilaitoksentie 14, Jämsänkoski) on myynnissä I Cycle Jämsä -paitoja ja voi liittyä kampanjahinnalla JYPS-jäseneksi!

Lisätietoja kisasta: www.jyps.fi/jamsamtb.