JYPS:ille, Trafixille ja Jyväskylän kaupungille kävelyn ja pyöräilyn edistämisen T & K -rahoitusta

Olemme saaneet Trafix Oy:n ja Jyväskylän kaupungin kanssa valtakunnallista kävelyn ja pyöräilyn tutkimus ja kehitys -rahoitusta. Saimme rahoitusta hankkeelle ”Väyläsuunnitelman toimivuuden mittaaminen jalankulun ja pyöräilyn näkökulmasta. Pyöräverkon luokittelun mallintamisen kehittäminen – case Jyväskylä.” Hankkeelle myönnettiin rahoitusta 15 000 €, koko kustannusarvio omarahoitusosuuden kanssa on 20 000 €.

T & K -rahoitus on Liikenneviraston, ympäristöministeriön, Kunnossa kaiken ikää -ohjelman sekä liikenne- ja viestintäministeriön yhteinen projekti kävelyn ja pyöräilyn edistämisen tukemiseksi.

Hankkeessa kehitetään pyöräverkon luokittelua ja tutkitaan pyöräväylillä tapahtuvia viivytyksiä mittauksiin perustuen. Tutkimushankkeessa kehitetään pyöräilyn mallintamiseen sopivia yksinkertaisia menetelmiä, jotka ovat sovellettavissa eri puolelle Suomea.

Käytännössä hankkeessa kerätään tietoa erilaisista pyöräilyä hidastavista tekijöistä, kuten väylän pinnanlaatu, kaltevuudet, näkemäesteet, mutkat, liikennevalot jne. Tiedonkeruu tapahtuu pyöräilemällä reittejä pitkin ja keräämällä GPS-mittauksella, esimerkiksi Sports Tracker -sovellluksella, tietoa ko. esteiden vaikutuksesta erityyppisten liikkujien matkanopeuteen. Aluksi tuloksia käytetään pyöräverkon luomiseen EMME-liikennesuunnitteluohjelmassa. Pyöräverkon kuvausta voidaan käyttää apuna jatkossa suunniteltaessa uusia pyöräväyliä.

JYPS vastaa hankkeessa käytännön datan keräämisestä Jyväskylässä, Trafix datan analysoimisesta ja tulosten laatimisesta.

Hankkeesta ja siihen osallistumisesta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Lisätietoja

Liikenne ja pyöräilyn edistäminen -jaoston vetäjä Samuli Rinne, rinteensamuli (ät) gmail.com, 0400 543 835.

Pyöräilyn ohjaamisen startti -koulutus 11.4.2015

Pyöräilynohjaajien valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukainen ohjaamisen startti -koulutus pidetään Jyväskylässä 11.4.2015 klo 12–17. Startilla koulutetaan avustavia ohjaajia kaupunkiajoihin, kunto-, maantie- ja maastolenkeille sekä retkille. Koulutukset antavat myös valmiuksia osallistua myöhemmin varsinaisille ohjaajakursseille.

Koulutuksen osallistumismaksu on 40 €. Koulutus on ilmainen niille JYPS ry:n jäsenille, jotka sitoutuvat avustamaan yhdistyksen lenkkien ja retkien ohjaamisessa. Suosittelemme voimakkaasti sitä, että muutkin yhdistykset tms. maksavat jäsentensä osallistumismaksun.

Pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä Suomessa on 5-tasoinen. Ensimmäinen taso sisältää ohjaamisen startti -kurssin. Kakkostasolla koulutetaan pyöräilynohjaajia. Myöhemmin ohjaaja voi halutessaan erikoistua maasto-, maantie– tai retkipyöräilynohjaajaksi. Maastopyöräilynohjaaja voi edelleen erikoistua freeridepyöräilynohjaajaksi. Ylin taso on pyöräilykouluttaja.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan: www.jyps.fi/ohjaajakoulutus

Jyväskylän, Jämsän, Äänekosken ja Keski-Suomen I Cycle -paidat ennakkotilattavina 31.3.2015 asti!

Huikean menestyksekäs I Cycle -paitakamppis jatkuu tänä vuonna! Tilaa paitasi ennakkoon, jotta saat varmasti mieluisen paidan!

I Cycle -paitoja on saatavilla Jyväskylän, Jämsän, Äänekosken ja Keski-Suomen versioina. Paitojen tavoitteena on tuoda esille myönteisiä mielikuvia pyöräilystä ja edistää pyöräilyä. Fillarointi on hauskaa ja tekee hyvää sydämelle!

Jyväskylän paitoja on tarjolla kolmella kuviolla, muissa paidoissa käytetään I Cycle -peruslogoa. Kaikkia paitoja saa puuvillaisina ja teknisinä sekä miesten ja naisten malleina. Värivaihtoehtoja on runsaasti.

Puuvillaiset paidat maksavat JYPS-jäsenille 10 € ja muille 15 €. Teknisten paitojen hinta on jäsenille 15 € ja muille 20 €.

Paitojen ennakkotilaus on avoinna tiistaihin 31.3. asti. Tee tilauksesi täällä!

Kaikki tilatut paidat ovat noudettavissa Jyväskylän seudun Pyöräilyviikon päätapahtumasta lauantaina 9.5. klo 10:30–17 ja Pyöräily kohtaa kulttuurin -tapahtumasta sunnuntaina 10.5. klo 12–17. Jämsän ja Keski-Suomen paidat ovat noudettavissa We Cycle Jämsä! -katutapahtumasta lauantaina 23.5. Äänekosken paitojen noutamisesta ilmoitetaan myöhemmin erikseen. Jos et pysty itse noutamaan paitaasi, niin sovi, että joku käy noutamassa sen puolestasi.

Paidat on maksettava noudettaessa käteisellä ja mieluiten tasarahalla. Tapahtumissa on myynnissä myös ylimääräisiä paitoja.
Jatkossa paitoja jaetaan ja myydään JYPS:in tapahtumissa. Lisäksi ainakin Ride Cycle Store ottaa paitoja myyntiin.

Kevätkokous 13.4.2015 klo 18

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 13.4. klo 18–n.20 Kansalaistoiminnankeskus Mataran salissa Matara B (Matarankatu 6).

Kokouksessa päätetään vuoden 2014 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksymisestä, vastuuvapauden myöntämisestä asianosaisille sekä vuoteen 2020 ulottuvan yhdistysstrategian hyväksymisestä. Esityslistan pohjaversio löytyy säännöistä.

Kokouksen jälkeen infotaan ja keskustellaan vapaamuotoisesti kevään ja kesän toiminnasta, mm. Pyöräilyviikosta. Tilaisuudessa on jaossa mm. seuraesitteitä, Pieniä perhepyöräilyoppaita sekä I Cycle JKL/Jämsä/Äki/Keski-Suomi -tuotteita. Varastossa olevat seuravaatteet ovat esillä ja ostettavissa.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa! Tilaisuuteen voi halutessaan ilmoittautua täällä.

JYPS:ille liikkumisen ohjauksen valtionapua

Haimme yhteistyössä Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n kanssa Liikennevirastolta liikkumisen ohjauksen valtionapua. Tukea haettiin yhteishankkeelle ”Liikkumispalveluiden toimijalähtöinen kehittäminen Jyväskylässä ja Keski-Suomessa” 1.1.–31.12.2015.

Liikennevirasto päätti 9.3. myöntää yhteishankkeelle tukea hakemuksen mukaisesti 100 590 euroa. 25 prosentin omarahoitusosuuden kanssa hankkeen kustannukset ovat 138 120 euroa. JYPS:in Pyöräilyviikko ja We Cycle Keski-Suomi 2015 -osahankkeen osuus valtionavusta on noin 60 000 euroa.

Pyöräilyviikko ja We Cycle Keski-Suomi 2015 -osahankkeeseen on koottu ja kehitetty suurin osa pyöräilyä markkinoivasta toiminnastamme. Osahankeeseen sisältyvät hankesuunnitelman mukaisesti ainakin seuraavat toimenpiteet:

  • Jyväskylän seudun Pyöräilyviikon järjestäminen 9.–17.5.2015
  • Jämsän ja Äänekosken pyöräilyviikkojen järjestäminen
  • useiden esittely- ja pyöränhuoltotapahtumien järjestäminen
  • säännöllisien katuajokoulutuksien ja neuvontatilaisuuksien pitäminen
  • kaikille avoimien pyöräilyn peruskurssien suunnittelu ja käynnistäminen
  • jyväskyläläisten yritysten työmatkapyöräilykonsultointia
  • Pyöräilevä kaupunginosa -projektin järjestäminen yhdessä Jyväskylän kaupunginosassa
  • useiden kampanjoiden järjestäminen, mm. Fillarilla treeneihin, Naurettava/naurattava matka, Valot on! ja Nastat on!
  • selvitys pyöräilijöiden merkityksestä Jyväskylän keskustan liikkeille
  • We Cycle -kampanjoiden jatkaminen Jyväskylässä, Jämsässä, Äänekoskella ja Keski-Suomessa
  • We Cycle Finland -kampanjan jatkaminen
  • liikkumisen ohjauksen pysyvän ohjausryhmän perustaminen Jyväskylän seudulle yhteistyössä seudun muiden liikkumisen ohjauksen hankkeiden kanssa.

Lisätietoja: Teemu Tenhunen, pj (ät) jyps.fi, 041 544 2195.

JYPS:ille Vuoden pyöräilyteko 2014 -palkinto

Vuoden 2014 kolme parasta pyöräilytekoa palkittiin perjantaina 6.3.2015 Suomi Pyöräilee -tilaisuudessa Helsingissä.

JYPS:ille myönnettiin vuoden parhaan pyöräilyteon palkinto Mutkitellen-leikkipuistokiertueesta. Kiertue vieraili kesällä 2014 seitsemässä Jyväskylän lähileikkipuistossa. Kiertueella lapset ja lapsenmieliset pääsivät testaamaan taitojaan pyöräilyradalla. Kiertueen tapahtumiin osallistui noin 200 lasta. Kiertue sisältyi JYPS:in lasten, nuorten ja perheiden toimintaan.

Leikkipuistokiertueen kuvia löytyy täältä ja nettisivu täältä. Lisätietoja JYPS:in lasten, nuorten ja perheiden toiminnasta löytyy täältä.

Muut vuoden pyöräilyteko -palkitut olivat Helsingin Polkupyöräilijöiden maahanmuuttajanaisten pyöräilykoulutus ja Lujatalo Oy:n työntekijöiden nastarengaskampanja.

Vuoden pyöräilyteoista löytyy lisätietoja Pyöräilykuntien verkoston sivuilta täältä.

Lisätietoja

Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori Kaisa Peltonen, kaisa.peltonen (ät) jyps.fi, 040 7780 541.