Fillarinappulakoulu Äänekoskella 24. ja 26.5.2013

JYPS järjestää Äänekoskella fillarinappulakoulun 36-luokkalaisille perjantaina 24.5. ja sunnuntaina 26.5. Nappulakoulu on maastopyöräilypainotteinen, mutta samalla opetellaan perusasioita pyörällä liikkumisesta ja pyörän huoltamisesta. Fillarinappulakoulun jatkoksi voidaan kesällä järjestää harjoituksia ja yhteislenkkejä.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Fillarinappulakoulun osallistumismaksu on JYPS-jäsenille 25 €. Maksu sisältää vuoden 2013 voimassa olevan pyöräilytoiminnan kattavan tapaturmavakuutuksen, I Cycle Äki-teepaidan sekä oikeuden osallistua kesän aikana JYPS Äänekosken ilmaisille lenkeille ja harjoituksiin. Muille osallistumismaksu on 35 €, sisältäen edellä mainittujen lisäksi vuoden 2013 voimassa olevan JYPS-jäsenyyden (edellytys tapaturmavakuutukselle ja lenkeillä käymiselle). Ilman vakuutusta osallistumismaksu on 15/25 €.

Ilmoittautuminen kouluun sähköpostilla osoitteeseen tommi.terava (ät) hotmail.com keskiviikkoon 22.5. mennessä. Ilmoita osallistujan nimi ja osoite, jäsenyys- ja vakuutustilanne, täydellinen henkilötunnus (jos halutaan ottaa tapaturmavakuutus), huoltajan yhteystiedot sekä tieto siitä, voiko lapsi lähteä pyöräkoulun päätyttyä itse pyörällä kotiin.

Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!

Mitä mukaan ja missä kokoonnutaan?

Pakolliset varusteet koulussa ovat leveärenkainen maasto- tai hybridipyörä ja kypärä. Mukaan kannattaa myös juomista ja mahdollisesti pientä evästä. Kaatumiset ja pienet kolhut kuuluvat maastopyöräilyyn, joten mukaan voi ottaa myös polvi- ja kyynärsuojukset, jos sellaiset löytyvät.

Kokoontuminen molemmilla kerroilla Äänemäen parkkipaikalla.

Ohjelma

1. PE 24.5. klo 17:30–19

  • kokoontuminen ja välineiden tarkastus (kypärät, renkaat, jarrut yms.)
  • käydään läpi yleiset pyörän kanssa liikkumisen turvallisuusasiat ja pyöräkoulun säännöt / ohjeet
  • maastopyöräilyn tekniikan perusteet (pyörän hallinta, vaihteiden käyttö, jarrujen käyttö, esteiden ylitys, ala- ja ylämäkiajo, kaatuminen)
  • pyöräillään Äänemäen alueella ja opetellaan ajamista erilaisissa maastoissa
  • kotitehtävä viikonlopulle

2. SU 26.5. klo 14–15:30

  • kokoontuminen ja välineiden tarkastus (kypärät, renkaat, jarrut yms.)
  • pyöräily Äänemäen ympäri, jossa maastoajoa ja tekniikkaharjoituksia
  • osallistumistodistusten jako ja tulevista yhteislenkeistä sopiminen