Ilmoittaudu kevään 2014 pyöräilynohjaajakoulutukseen

JYPS kouluttaa yhteistyössä lajiliitto Suomen Pyöräilyunionin kanssa ohjaajia pyöräilyyn. Tavoitteena on tuoda lisää osaamista pyöräilytoimintaan. Toistaiseksi viralliseksi pyöräilyn ohjaajaksi voi kouluttautua vain Jyväskylässä. JYPS ja SPU toteuttivat kolme Suomen ensimmäistä pyöräilynohjaajakoulutusta vuonna 2013.

Koulutuksen kontaktijaksot 22.–23.3. ja 5.–6.4.

Järjestämme seuraavan valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen maalis-toukokuussa. Koulutuksen kontaktijaksot ovat Jyväskylässä lauantaista sunnuntaihin 22.–23.3. ja 5.–6.4. Koetilaisuuksia pidetään kaksi huhti-toukokuussa, näistä toiseen osallistutaan. Koulutuksen harjoittelut voi suorittaa kotipaikkakunnallaan ennen koetilaisuutta.

Ketkä voivat osallistua ja osallistumismaksu

Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat harrastaneet pyöräilyä vähintään vuoden. Noin 50-tuntisen koulutuksen osallistumismaksu on 120 €. Ohjaajan rekisteröiminen maksaa lisäksi 20 €. JYPS-jäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen. Koulutus on ilmainen niille JYPS-jäsenille, jotka jatkossa sitoutuvat vetämään yhdistyksen lenkkejä ja retkiä. Suosittelemme samaa toimintatapaa muille seuroille.

Koulutuksen sisällöstä ja pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä

Pyöräilynohjaajakoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä ja muita pyöräilytapahtumia. Koulutus antaa perusvalmiudet myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Koulutus on pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen. Tason 1 ohjaamisen startti -kurssia ei ole välttämätöntä käydä koulutukseen osallistumiseksi. Toimittuaan vähintään vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi halutessaan erikoistua maasto-, maantie- tai retkipyöräilynohjaajaksi. Ohjaajien koulutusjärjestelmään voit tutustua lisää täällä.

Lue lisää koulutuksesta täältä ja ilmoittaudu heti mukaan!