Ilmoittaudu kevään 2015 pyöräilynohjaajakoulutukseen

JYPS kouluttaa yhteistyössä lajiliitto Suomen Pyöräilyunionin kanssa ohjaajia pyöräilyyn. Tavoitteena on tuoda lisää osaamista yhdistysten, yritysten ja muiden tahojen pyöräilytoimintaan. Toistaiseksi viralliseksi pyöräilyn ohjaajaksi voi Suomessa kouluttautua vain Jyväskylässä. JYPS ja SPU ovat toteuttaneet neljä ensimmäistä pyöräilynohjaajakoulutusta vuosina 2013–2014. Kuvia koulutuksista löytyy esimerkiksi täältä.

Järjestämme seuraavan valtakunnallisen noin 50-tuntisen pyöräilynohjaajakoulutuksen maalis-huhtikuussa 2015.

Koulutuksen aikataulu

Koulutuksen kontaktijaksot ovat Jyväskylässä lauantaista sunnuntaihin 21.–22.3. ja 11.–12.4. Koulutuksen koetilaisuus pidetään todennäköisesti lauantaina 25.4., tarvittaessa kokeeseen voi osallistua myöhemmin. Koulutuksen harjoittelut voi suorittaa kotipaikkakunnallaan ennen koetilaisuutta.

Ketkä voivat osallistua ja osallistumismaksu

Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat harrastaneet pyöräilyä vähintään vuoden. Koulutuksen osallistumismaksu on 120 €. Ohjaajan rekisteröiminen valtakunnalliseen järjestelmään maksaa lisäksi 20 €. JYPS-jäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen. Koulutus on ilmainen niille JYPS-jäsenille, jotka jatkossa sitoutuvat vetämään yhdistyksen lenkkejä ja retkiä. Suosittelemme samaa toimintatapaa muille yhdistyksille.

Koulutuksen sisällöstä ja pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä

Pyöräilynohjaajakoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä ja muita pyöräilytapahtumia. Koulutus antaa perusvalmiudet myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa. Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Koulutus on pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen. Tason 1 ohjaamisen startti -kurssia ei ole välttämätöntä käydä koulutukseen osallistumiseksi. Toimittuaan vähintään vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi halutessaan erikoistua maasto-, maantie- tai retkipyöräilyohjaajaksi. Ohjaajien koulutusjärjestelmään voit tutustua lisää täällä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Lue lisää koulutuksesta sivulta täältä ja ilmoittaudu heti mukaan! Koulutus löytyy myös Facebookista täältä.