Pyöräily- ja ulkoilupäivä Hankasalmen Häähnillä la 2.3.2024 klo 11.30–19

Järjestämme Häähninmäen ulkoilualueen sekä Hankasalmen Ladun ja Polun kanssa pyöräily- ja ulkoilupäivän Hankasalmen Häähnillä. Päivään sisältyy esimerkiksi tämän vuoden Ride Cycle Store Cupin avaustapahtuma Talvi-Häähni, läskipyöräretki jypsiläisille, rekiajelua, poniratsastusta, omatoimista ulkoilua ja ruokailua.

Häähninmäen ulkoilualue ja ulkoilupäivän sijainti

Häähnin alueelle on vapaaehtoisvoimin toteutettu kymmenien kilometrien reitistö maastopyöräilyyn ja muuhun ulkoiluun. Osaa reiteistä pidetään tamppaamalla ja auraamalla avoimina myös talvella. Häähnillä ylläpidetään myös autio- ja varaustupaa. Häähnillä voi vuokrata muutamia läskimaastopyöriä, lumikenkiä ja saunoja.

Häähni sijoittuu Hankasalmen ja Konneveden rajaseudulle reilut 40 km Jyväskylästä koilliseen. 9- ja 641-teiden kautta matkaa kertyy Jyväskylästä noin 70 km.

Ulkoilupäivän tukikohta sijaitsee osoitteessa Purtomäentie 416, Säkinmäki. Tapahtumakeskuksella on mm. lämmintä sisätilaa ja wc.

Ride Cycle Store Cup 1 / 2024: Talvi-Häähni klo 11.30–n.13.30

Ulkoilupäivä alkaa tämän vuoden Ride Cycle Store Cupin ensimmäisellä tapahtumalla. Talvi-Häähni on kaikille avoin matalan kynnyksen läski- ja maastopyöräilytapahtuma.

Lisätietoja löytyy tapahtuman nettisivulta.

Läski- ja maastopyöräretki klo 14–17 sekä saunominen

Pyöräilyn osalta ulkoilupäivä jatkuu JYPSin jäsenille tarkoitetulla läskipyöräretkellä. Tavoitteena on kiertää kaikki Häähnin talvipyöräilyreitit, ainakin 20 km – tarkka avoinna olevien reittien määrä tiedetään myöhemmin. Retki kestää 2,5–3,5 tuntia osallistujista, toiveista, tauoista ja keliolosuhteista riippuen.

Retkelle voi osallistua läskipyörällä, plussarenkaisella maastopyörällä ja keliolosuhteiden salliessa myös tavallisella maastopyörällä. Jos sinulla ei ole soveltuvaa fillaria, niin kysy Häähnin Pekka Rossilta läskipyörää vuokralle.

Retken jälkeen on tarjolla suihku ja sauna sekä mahdollisesti välipalaa ja grillausta. Häähniltä poistuttaneen klo 19 tienoilla.

Vuoden 2019 vastaavasta retkestä tehtiin video.

Retkelle voi ilmoittautua Nimenhuudossa.

Ulkoilupäivän muu ohjelma klo 12–15

Ulkoilupäivän muuhun ohjelmaan sisältyy esimerkiksi rekiajelua hevosen ja mönkijän vetämänä, poniratsastusta ja vapaamuotoista ulkoilua.

Tapahtumakeskuksella on tarjolla ulkoilupäivän osallistujille omakustanteinen keittoruokailu ja kahvitus.

Lisätietoja myöhemmin!

Kelivaraus

Ulkoilupäivän pyöräilytapahtumilla on kelivaraus. Yli 15 asteen pakkasella tai pidempään jatkuneilla plussakeleillä tapahtumia ei voida järjestää. Myös sankat lumisateet voivat estää toteuttamisen.

Lisätietoja

Tarvittaessa lisätietoja voi kysyä:

  • Häähninmäen ulkoilualue: Pekka Rossi, purtsipek (ät) gmail.com tai 040 522 9886
  • JYPS: Teemu Tenhunen, teemu.tenhunen (ät) jyps.fi tai 041 544 2195