Onnettomuus maantielenkillä 3.8.2016

Keskiviikon 3.8. maantiepyörälenkillämme tapahtui vakava kolari. Esimerkiksi Keskisuomalainen on uutisoinut onnettomuudesta useampaan kertaan.

Säännöllisen keskiviikkolenkin osallistujat oli jaettu ohjattuun hitaampaan ryhmään ja omatoimiseen nopeampaan ryhmään. Nopeassa ryhmässä yksi osallistuja kaatui ajauduttuaan pois päällysteeltä. Takana ajanut pyöräilijä törmäsi kaatuneeseen sekä lensi asfalttiin loukaten päänsä vakavasti. Päänsä loukannut on tällä hetkellä tehohoidossa. Toinen kaatunut selvisi lievillä vammoilla.

Maantiepyöräily on vauhdikas urheilulaji, joka vie toisinaan harrastajansa fyysisen ja henkisen suorituskyvyn rajoille. Maantiepyöräilyä harrastetaan yleisillä teillä, joilla haasteina ovat myös huonokuntoiset ajoradat ja muu teillä kulkeva liikenne. Ajaminen tiiviissä ryhmässä vaatii tarkkaavaisuutta, ja riskit ovat varovaisuudesta huolimatta olemassa.

Maantiepyöräily on kuitenkin turvallinen urheilumuoto. Maantiepyöräilijöitä koskevat onnettomuudet ovat Suomessa harvinaisia. JYPS:in maantietoiminnassa ei ole muutamaan vuosikymmeneen tapahtunut lääkintähenkilökuntaa vaatinutta onnettomuutta.

Harrastustoiminnassa ei pidä ottaa yhtään ylimääräistä riskiä ja yksikin onnettomuus on liikaa. Paneudumme tapahtuneen syihin ja selvitämme, miten voimme jatkossa estää tällaisia kolareita syntymästä ja kuinka voimme edelleen parantaa toimintamme turvallisuutta.

Pahoittelemme osaltamme tapahtunutta ja toivomme kolarissa loukkaantuneille ystävillemme paljon voimia ja mahdollisimman pikaista paranemista.

Toivomme myös, että loukkaantuneet saavat toipua rauhassa. Tiedotamme tilanteesta tarvittaessa lisää.

JYPS ry:n hallitus ja pyöräilynohjaajat

Lisätietoja

  • Hallituksen jäsen ja pyöräilynohjaaja Janne Laulainen, janne.laulainen (ät) gmail.com tai 040 842 6802.