Simo Terävälle kortteliajon SM-hopeaa

Simo_kortteli_2016Keväällä ja alkukesästä vaivanneesta ylikunnosta toipuva Simo Terävä otti kortteliajosta SM-hopeaa sarjassa M18. Kortteliajo järjestettiin Ylöjärvellä sunnuntaina 21.8. erinomaisissa olosuhteissa. Kortteliajossa ajetaan lyhyttä rataa noin tunti ja sen jälkeen vielä tyypillisesti viisi lisäkierrosta. Rata on yleensä mutkikas ja mäkinen, joten kilpailulaji on mielenkiintoinen ja yleisö pystyy helposti seuraamaan kilpailun etenemistä.

Miehet 18 -sarjan voitti Jesse Uusiperhe (TuUL). Jesse karkasi muilta heti lähdön jälkeen ja pystyi pitämään tasaisella ajolla johdon maaliin saakka. Pääryhmä ajoi yhdessä noin 15 minuuttia, jonka jälkeen Simo siirtyi ryhmän johtoon ja teki irtioton, johon pääsivät mukaan Veli-Matti Koistinen (PeNo) ja Otto Mielikäinen (HyPy). Kolmikko ajoi vuorovedolla kilpailun loppuun saakka ja kasvatti tasaisesti eroa pääjoukkoon. Loppukirissä Simon ajaminen oli kolmikon vahvinta ja hopea tuli lopulta selvällä erolla Veli-Matti Koistiseen, joka sijoittui pronssille.

 ”Kilpailu oli kohtuullisen helppo. Aluksi oli pieniä hankaluuksia päästä vauhtiin, mutta kilpailun edetessä ajo alkoi tuntua paremmalta. Luotin omaan loppukiriin. SM-mitali tuntuu hienolta, kesällä on tullut suomenmestaruuskilpailuissa muutamia neljänsiä ja viidensiä sijoja, joten tähän tulokseen voi olla tyytyväinen.”