Vuoden 2022 kilpailu- ja lisenssituet päätetty

Yhdistys tukee kilpailu- ja lisenssimaksuja maksamalla taloudellisesti alle 18-vuotiaiden sekä menestyvien tai huipulle tähtäävien jäsentensä osallistumista kilpailuihin. JYPSin hallitus päätti kokouksessaan 14.12. vuoden 2022 kilpailu- ja lisenssituista.

Tukia haki tällä kertaa aiempia vuosia harvempi eli viisi kilpailuihin osallistunutta. Hyväksyttyjen hakemusten yhteissumma oli 2005,84 €. Lisenssitukia haettiin 365 euroa ja kisamaksutukia 1640,84 €.

Tukia päätettiin myöntää yhteensä 1577,02 euroa.

Tukien myöntämisehdot

Tuet on tarkoitettu alle 18-vuotiaille sekä menestyville tai huipulle tähtääville urheilijoille. Osallistumismaksutukea myönnetään vain yhdistystä ko. kisoissa edustaville – eli JYPS on tuloslistalla mainittava seurana. Myös seuravaatteiden käyttäminen on edellytyksenä. Sponsoripaitoihinkin saa yhdistykseltä kangasmerkkejä.

Tukiprosentit 2022

Tukea hakeneiden kilpailulisenssien vakuutuksettomat osuudet päätettiin aiempaan tapaan maksaa kokonaan.

Kilpailumaksujen perustukiprosentiksi päätettiin edellisten vuosien tapaan 10. Alle 18-vuotiaille päätettiin myöntää perusprosentin päälle 30 prosenttiyksikköä tukea ja yhdistyksen toiminnassa talkoilleille ahkeruuden perusteella 0–30 prosenttiyksikköä. Menestyksestä ja huipulle tähtäämisestä päätettiin myöntää perusprosentin päälle harkinnanvaraista tukea 0–75-prosenttiyksikköä. Edellä mainituilla perusteilla tukiprosenteiksi tuli tällä kertaa kilpailumaksujen osalta 35–95 %.

Tukien saajat

Tukea myönnettiin seuraaville hakijoille:

  • Eevi Hautajoki, maastopyöräily, N18 – mm. maratonmaastopyöräilyn SM-kultaa
  • Kari Vaara, maantiepyöräily, M70 – mm. maantiellä SM-hopeaa, Master Cupissa hopeaa ja pronssia, Tour Lakelandissa pronssia
  • Samuel Halme, maastopyöräily, Elite – mm. XCO-maastopyöräilyssä SM-hopeaa, Fiskars Epic 2.
  • Sini Alusniemi, maastopyöräily, Elite – mm. maraton- ja XCO-maastopyöräilyn SM-kultaa, Tahko MTB:n, Syöte MTB:n  ja Lavkarittetin voitot
  • Toni Tähti, maastopyöräily, Elite – noin 25 kilpailua Alpeilla, useita voittoja ja mitalisijoituksia

Lisätietoja

Lisätietoja kilpailuihin osallistuminen -sivulla.