Ilmoittaudu syksyn 2015 valtakunnalliseen pyöräilynohjaajakoulutukseen!

JYPS ja Suomen Pyöräilyunioni ry järjestävät syksyn 2015 valtakunnallisen pyöräilynohjaajakoulutuksen.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle tiedot ja osaaminen, jotta tämä voi omatoimisesti järjestää ja ohjata perustasoisia aloittelijoiden ja harrastajien lenkkejä, retkiä sekä muita pyöräilytapahtumia. Koulutus antaa perusvalmiudet myös lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksessa pääpaino on liikenne-, kunto- ja retkipyöräilyn hallitsemisessa ja opettamisessa.

Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yhdistyksissä, yrityksissä ja muissa organisaatioissa vetäville sekä kaikille muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille.

Koulutuksen käyneillä on oikeus käyttää pyöräilynohjaaja-titteliä toiminnassaan.

Koulutuksen aikataulu

Noin 50-tuntisen koulutuksen kontaktijaksot ovat Jyväskylässä lauantaista sunnuntaihin 19.–20.9. ja 17.–18.10. Koulutuksen koetilaisuus pidetään alustavasti lauantaina 7.11., tarvittaessa kokeeseen voi osallistua myöhemmin. Koulutukseen sisältyvät harjoittelut voi suorittaa kotipaikkakunnallaan ennen koetilaisuutta.

Ketkä voivat osallistua ja osallistumismaksu

Koulutukseen voivat osallistua kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat harrastaneet pyöräilyä vähintään vuoden. Koulutuksen osallistumismaksu on 120 €. Ohjaajan rekisteröiminen valtakunnalliseen järjestelmään maksaa lisäksi 20 €. JYPS-jäsenet saavat koulutuksesta 20 euron alennuksen. Koulutus on ilmainen niille JYPS-jäsenille, jotka jatkossa sitoutuvat vetämään yhdistyksen lenkkejä ja retkiä. Suosittelemme samaa toimintatapaa muille yhdistyksille.

Pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmä

Koulutus on pyöräilynohjaajien koulutusjärjestelmän tason 2 mukainen. Tason 1 ohjaamisen startti -kurssia ei ole välttämätöntä käydä koulutukseen osallistumiseksi. Toimittuaan vähintään vuoden pyöräilynohjaajana ohjaaja voi halutessaan erikoistua maasto-, maantie- tai retkipyöräilyohjaajaksi. Ohjaajien koulutusjärjestelmään voit tutustua lisää täällä.

Aiempien koulutusten kuvia ja tiedotteita

Viisi pyöräilynohjaajakoulutusta on pidetty vuosina 2013–2015. Tiedotteita koulutuksista valmistuneista löytyy täältä ja täältä sekä kuvia täältä, täältätäältä, täältä ja täältä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Lue lisää koulutuksesta täältä ja ilmoittaudu heti mukaan! Koulutus löytyy myös Facebookista täältä.