JYPS tarjoaa tavoitteellisesti harjoitteleville 12–16-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harjoitella Junior Teamissa. Yli 16-vuotiaille tarjotaan yksilövalmennusta.

Kisatunnelmia 2018 XCO SM kisoista Liedosta.

Kisatunnelmia 2018 XCE SM kisoista Liedosta.

JYPS Junior Team

Junior Team on tarkoitettu maastopyöräilyä tavoitteellisesti harjoitteleville 12–16-vuotiaille tytöille ja pojille. Junior Teamin harjoituksissa syvennytään maastopyöräilyyn tekniikka-, lihaskunto- ja kestävyysharjoitteilla. Junior Teamin yhteisharjoituksia on kesäkaudella kolme kertaa viikossa ja talvikaudella kaksi kertaa viikossa. Tämän lisäksi tiimiläiset harjoittelevat omatoimisesti.

Tiimin tarkoituksena on monipuolistaa maastopyöräilyn harjoittelua ja opettaa liikunnallista elämää. Ryhmäläiset saavat itse valita haluavatko lähteä kisaamaan, joten kilpailullista tavoitetta ei tarvitse kaikilla olla. Kuitenkin suurin osa ryhmään kuuluvista junioreista ajaa kilpailukaudella useita kilpailuja per kuukausi. Jotta yhteiset ajoharjoitukset olisivat kaikille mielekkäitä ja kestävyyttä- sekä ajotaitoja kehittäviä, tulee ryhmään kuuluvilla olla kestävyysharjoittelutaustaa sekä aikaisempaa kokemusta maastopyöräilystä.  Ja ennen kaikkea tahtoa kehittyä liikunnallisena nuorena sekä maastopyöräilijänä.

Toimintaamme kuuluvat maastopyöräilyn eri alalajit, harjoittelun painottuessa xc- ja endurotyyppiseen ajamiseen. Harjoittelussa hyödynnetään Jyväskylän monipuolisia ulkoliikunta-alueita ja pyritään tekemään treenaamisesta mielekästä sekä monipuolista ja kustannustehokasta.

JYPS tukee taloudellisesti alle 18-vuotiaiden sekä menestyvien tai huipulle tähtäävien jäsentensä osallistumista kilpailuihin.

Kesäkauden viikkoharjoitusten rakenne

Lajiharjoitus 1 (ma 18:00-19:45)

Harjoittelemme maastopyöräilyn lajitaitoja: pyörän hallintaa, nopeutta, tasapaino, tekniikkaa. Kivikkoa, alamäkeä, nopeaa polkua, hankalia paikkoja. Lajitaitoihin kuuluvat myös lihaskestävyys ja lihaskoordinaatio, joita harjoitamme pyörän kanssa näissä harjoituksissa.

Lihaskuntoharjoitukset (ke 17:45-19:15)

Mahdollisuuksien mukaan hyödynnämme ulkoliikuntapaikkoja, joita löytyy ympäri Jyväskylää. Harjoitusten tarkoituksena on monipuolistaa lihaskuntoharjoittelua ja kehittää junioreiden kehonhallintaa sekä luoda hyvä lihaskoordinaatio sekä -kestävyys pyöräilyä varten. Kesällä 2019 hyödynnämme harjoitteluun Viitaniemen koulun liikuntasalia.

Lajiharjoitus 2 (to 18:00-19:45)

Ajetaan viikon teeman mukaisessa maastossa harjoittaen viikon ensimmäisessä harjoituksessa opittuja taitoja. Opetellaan ryhmässä ajamisen hienouksia sekä vauhdin jakamista pidemmillä lenkeillä.

Talvikauden viikkoharjoitusten rakenne

Lajiharjoitus (ti 17:30-19:00)

Harjoittelemme maastopyöräilyn lajitaitoja: pyörän hallintaa, nopeutta, tasapaino, tekniikkaa ja ryhmässä ajamista. Osa talvella pidettävistä lajiharjoituksista toteutetaan sisäpyöräilynä.

Lihaskuntoharjoitukset (pe 17:30-19:00)

Harjoitusten tarkoituksena on monipuolistaa lihaskuntoharjoittelua ja kehittää junioreiden kehonhallintaa sekä luoda hyvä lihaskoordinaatio sekä -kestävyys pyöräilyä varten. Harjoituksia toteutetaan sisäliikuntatiloissa, kuntosaleilla sekä sään saliessa ulkona.

Tiimiläisten käytössä on WhatsApp ryhmä, jonka välityksellä sovitaan tarkemmat harjoitusajat sekä kokoontumispaikat.

Leiritys

Perinteisesti olemme järjestäneet testileirit keväisin ja syksyisin. Pääsääntöisesti leirit on järjestetty viikonloppuleireinä Kuortaneen Urheiluopistolla. Leirin ohjelmaan on kuulunut mm. lihaskunto-, liikkuvuus-, PP-ergotestit sekä yhteisharjoituksia. Varsinaista pyöräilyleiritystä järjestämme resurssiemme puitteissa. Tiimiläiset ovat osallistuneet myös aktiivisesti Suomen Pyöräilyunionin organisoimiin pyöräilyleirityksiin sekä pyöräilyn alalajikohtaisille leireille.

Valmentajat

Junior Teamin lajivalmentajina toimivat Joona Juurakko ja Samuel Halme. Fysiikkavalmennuksesta vastaa Piia Halme. Joona on koulutukseltaan valmennukseen erikoistunut liikuntaneuvoja ja hän suorittaa parhaillaan jatko-opintoja Jyväskylän Yliopiston Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa liikuntabiologian laitoksella. Joona on myös kirjoittanut opinnäytetyön aiheesta Maastopyöräilyn juniorivalmennus. Samuel on SM-tason XC-pyöräilijä ja hallitseva kaksinkertainen XCE:n Suomen mestari. Samuel opiskelee liikuntabiologiaa pääaineenaan valmennus- ja testausoppi. Piia on koulutukseltaan liikunnanohjaaja (AMK). Hänellä on harrastustaustaa niin taito- kuin kestävyyslajien puolelta sekä aikaisempaa kokemusta junioreiden fysiikkavalmennuksesta.

Hinnat

  • Kesäkauden valmennuspaketti 60 €/kk, sis. 2 lajitreeniä ja 1 lihaskuntotreenin viikossa.

Leiritys-, testaus- sekä kilpailukustannukset eivät sisälly viikkoharjoitusten kuukausimaksuihin.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole suoraan tapaturmavakuutettu järjestäjän puolesta, suosittelemme kuitenkin pyöräilyharrastuksen kattavan tapaturmavakuutuksen ottamista.

JYPS:in jäsenenä on mahdollista ottaa vuodeksi 2019 Valo ry:n Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Kilpailutoimintaan osallistuttaessa suosittelemme vakuutuksellista lisenssiä. Vakuutus tilataan JYPS:in jäseneksi liittymisen jälkeen omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyunionin nettisivuilta.

Liittyminen

Kiinnostuitko Junior Teamin toiminnasta? Oletko valmis harjoittelemaan tavoitteellisesti?

Jos vastaat ”kyllä”, täytä sähköinen ilmoittautumislomakkeemme. Otamme sinuun yhteyttä s-postitse ja sovimme tutustumisesta  tiimin toimintaan. Kahdella ilmaisella tutustumiskerralla pääset osallistumaan tiimin harjoituksiin ja valmentajamme tutustuvat  kestävyystasoosi sekä maastopyöräilytaitoihisi. Tutustumiskertojen perusteella vastuuvalmentajamme tekee päätöksen liittymisestä Junior Teamiin. Tiimiin liittymisen edellytyksenä on myös Jyväskylän Pyöräilyseuran jäsenyys.


Yksilövalmennus

Tavoitteellisesti harrastaville nuorille noin 16 ikävuodesta ylöspäin tarjotaan mahdollisuutta yksilövalmennukseen. Yksilövalmennus koostuu henkilökohtaisesta harjoitusohjelmasta, valmennustapahtumista ja tarvittaessa ravintoneuvonnasta. Yksilövalmennuksessa on kaksi valmennustapahtumaa viikossa ja urheilijalle suunniteltu harjoitusohjelma, jossa ohjeistus omatoimiseen harjoitteluun. Urheilijalle laaditaan henkilökohtainen kehityssuunnitelma.

Yksilövalmennuksen hinnat

  • Yksilövalmennus 120 €/kk, sis. 2 valmennustapahtumaa per viikko ja yksilöllinen harjoitusohjelma

Kyselyt ja ilmoittautumiset suoraan sähköpostiin: Joona Juurakko, juurakko (ät) icloud.com.

Valmennettavat 2019

Akseli Maja

Akseli Maja

s.2003 XCO, XCM, Enduro

Yhteistyökumppanit:
Inmics, Promako
Trek, Ride Cycle Store
Painotalo Silkkisiipi

Aleksi Arkko

Aleksi Arkko

s.2004 XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:

Sasu Jokinen

Sasu Jokinen

s.2004 Enduro, XCO

Yhteistyökumppanit:
Sportax
Suomen Brodeeraus

Eevi Hautajoki

Eevi Hautajoki

s.2004 XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:
Ride Cycle Store
Trek, Bontrager
Painotalo Silkkisiipi

Lotta Voutilainen

Lotta Voutilainen

s.2004 pyöräsuunnistus, XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:

Elo Leino

Elo Leino

s.2006 Bike Trial, XCO

Yhteistyökumppanit:

Elias Ruokostenpohja

Elias Ruokostenpohja

s.2007 XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:

Tukemaan joukkuetta tai yksilöurheilijoita?

Haluatko tukea nuorten liikuntaa ja tavoitteellista harjoittelua? Otathan yhteyttä ja neuvotellaan yhdessä Teille sopiva tukimuoto!

Yhteistyökumppanimme kaudella 2019

Laajis

 Valmennettavien tukena

  • Joona Juurakko: Junior Teamin vastuuvalmentaja ja yksilövalmennus, juurakko (ät) icloud.com, 044 278 1756
  • Samuel Halme: Junior Teamin valmentaja, samuel.halme (ät) gmail.com, 044 018 4910
  • Piia Halme: Junior Teamin fysiikkavalmentaja, piia.halme (at) outlook.com, 045 845 5988
  • Esa Hautajoki: Junior Teamin joukkueenjohtaja, esa.hautajoki (ät) gmail.com, 045 884 2699
  • Miia Jämsen: Junior Teamin taloudenhoitaja, miia.jamsen (ät) gmail.com