JYPS tarjoaa tavoitteellisesti harjoitteleville 12–16-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harjoitella Junior Teamissa. Yli 16-vuotiaille tarjotaan yksilövalmennusta.

Haluatko tukea nuorten liikuntaa ja tavoitteellista harjoittelua? Otathan yhteyttä ja neuvotellaan yhdessä Teille sopiva tukimuoto!

JYPS Junior Team

JYPS Junior Team on tarkoitettu maastopyöräilyä harrastaville 12–16-vuotiaille tytöille ja pojille. Junior Teamin harjoituksissa syvennytään maastopyöräilyyn tarkemmin tekniikka-, lihaskunto- ja kestävyysharjoitteilla. Junior Team harjoittelee pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa ja käy muutamissa kisoissa per kuukausi.

Joukkueen harjoittelun tarkoituksena on monipuolistaa maastopyöräilyn harjoittelua ja opettaa liikunnallista elämää. Ryhmäläiset saavat itse valita haluavatko lähteä kisaamaan, joten kilpailullista tavoitetta ei tarvitse kaikilla olla. Juniorilla tulee olla kuitenkin jo kokemusta maastopyöräilystä ja halua kehittyä liikunnallisena nuorena sekä maastopyöräilijänä.

Harjoitteluun kuuluu erilaiset maastopyöräilyn alalajit painottuen kuitenkin xc- ja endurotyyppiseen ajamiseen. Harjoittelussa hyödynnetään Jyväskylän monipuolisia ulkoliikunta-alueita ja pyritään tekemään treenaamisesta mielekästä sekä monipuolista ja kustannustehokasta.

JYPS tukee taloudellisesti alle 18-vuotiaiden sekä menestyvien tai huipulle tähtäävien jäsentensä osallistumista kilpailuihin.

Junior Teamin kesäkauden viikkoharjoitusten rakenne

Viikon ensimmäinen harjoitus (ma 17:30-19:15)

Harjoittelemme maastopyöräilyn lajitaitoja: pyörän hallintaa, nopeutta, tasapaino, tekniikkaa. Kivikkoa, alamäkeä, nopeaa polkua, hankalia paikkoja. Lajitaitoihin kuuluvat myös lihaskestävyys ja lihaskoordinaatio, jota harjoitamme myös pyörän kanssa näissä harjoituksissa.

Lihaskuntoharjoitukset (ke 17:30-19:00)

Mahdollisuuksien mukaan hyödynnämme ulkoliikuntapaikkoja, joita löytyy ympäri Jyväskylää. Harjoitusten tarkoituksena on monipuolistaa ja junioreiden kehonhallintaa sekä luoda hyvä lihaskoordinaatio sekä -kestävyys tulevaisuuden ja nykyisyyden liikuntaa varten.

Viikon kolmannet harjoitukset (to 17:30-19:15)

Ajetaan viikon teeman mukaisessa maastossa harjoittaen viikon ensimmäisessä harjoituksessa opittuja taitoja. Opetellaan ryhmässä ajamisen hienouksia sekä vauhdin jakamista pidemmillä lenkeillä.

Tiimiläisten käytössä on WhatsApp ryhmä, jonka välityksellä sovitaan tarkemmat kokoontumispaikat.

Valmentajat

Junior Teamin valmentajina toimivat Joona Juurakko ja Samuel Halme. Joona on koulutukseltaan valmennukseen erikoistunut liikuntaneuvoja ja hän suorittaa parhaillaan jatko-opintoja Jyväskylän Yliopiston Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa liikuntabiologian laitoksella. Joona on myös kirjoittanut opinnäytetyön aiheesta Maastopyöräilyn juniorivalmennus. Samuel on SM-tason XC-pyöräilijä ja hallitseva XCE:n Suomen mestari. Samuel opiskelee liikuntabiologiaa pääaineenaan valmennus- ja testausoppi.

Junior Teamin hinnat ja ilmoittautuminen

  • Valmennuspaketti 70 €/kk, sis. 2 lajitreeniä ja 1 lihaskuntotreenin viikossa.
  • Puolivalmennus 50 €/kk, sis. 8 harjoituskertaa kuukaudessa, voi itse valita lajitreenit tai lajitreenin ja lihaskuntotreenin.

Junior Teamiin liittyminen tapahtuu maksuttoman tutustumisharjoituksen jälkeen. Täytä sähköinen ilmoittautumislomakkeemme ja tule tutustumaan harjoituksiimme.

Vakuutukset

Osallistujia ei ole suoraan tapaturmavakuutettu järjestäjän puolesta, suosittelemme kuitenkin vakuutuksen ottamista. Lapsella voi olla jo valmiiksi pyöräilyharrastuksen kattava tapaturmavakuutus.

JYPS:in jäsenenä on mahdollista ottaa vuodeksi 2017 Valo ry:n Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Kilpailutoimintaan osallistuttaessa suosittelemme vakuutuksellista lisenssiä. Vakuutus tilataan JYPS:in jäseneksi liittymisen jälkeen omatoimisesti suoraan Suomen Pyöräilyunionin nettisivuilta.


Yksilövalmennus

Tavoitteellisesti harrastaville nuorille noin 16 ikävuodesta ylöspäin tarjotaan mahdollisuutta yksilövalmennukseen. Yksilövalmennus koostuu henkilökohtaisesta harjoitusohjelmasta, valmennustapahtumista ja tarvittaessa ravintoneuvonnasta. Yksilövalmennuksessa on kaksi valmennustapahtumaa viikossa ja urheilijalle suunniteltu harjoitusohjelma, jossa ohjeistus omatoimiseen harjoitteluun. Urheilijalle laaditaan henkilökohtainen kehityssuunnitelma.

Yksilövalmennuksen hinnat

  • Yksilövalmennus 120 €/kk, sis. 2 valmennustapahtumaa per viikko ja yksilöllinen harjoitusohjelma

Kyselyt ja ilmoittautumiset suoraan sähköpostiin: Joona Juurakko, juurakko (ät) icloud.com.

Valmennettavat 2017

Aleksi Arkko

Aleksi Arkko

s.2004 XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:

Akseli Maja

Akseli Maja

s.2003 XCO, XCM, Enduro

Yhteistyökumppanit:
Inmics, Promako
Trek, Whyte

Eevi Hautajoki

Eevi Hautajoki

s.2004 XCO, XCM

Yhteistyökumppanit:
Croc Sports

Leo Virtanen

Leo Virtanen

s.2002 Enduro, XCO

Yhteistyökumppanit:

Lotta Voutilainen

Lotta Voutilainen

s.2004 XCO, XCM, pyöräsuunnistus JRV

Yhteistyökumppanit:

Sasu Jokinen

Sasu Jokinen

s.2004 Enduro, XCO

Yhteistyökumppanit:
Sportax
Suomen Brodeeraus

Eemeli Kanervo

Eemeli Kanervo

s.2004 XCO, Bike Trial

Yhteistyökumppanit:

Elo Leino

Elo Leino

s.2006 XCO, Bike Trial

Yhteistyökumppanit:

Tukemaan joukkuetta tai yksilöurheilijoita?

Haluatko tukea nuorten liikuntaa ja tavoitteellista harjoittelua? Otathan yhteyttä ja neuvotellaan yhdessä Teille sopiva tukimuoto!

Yhteistyökumppanimme kaudella 2017

 Valmennettavien tukena

  • Joona Juurakko: Junior Teamin vastuuvalmentaja ja yksilövalmennus, juurakko (ät) icloud.com, 044 278 1756
  • Samuel Halme: Junior Teamin valmentaja, samuel.halme (ät) gmail.com, 044 018 4910
  • Piia Halme: Junior Teamin fysiikkavalmentaja, piia.halme (at) outlook.com, 045 845 5988
  • Esa Hautajoki: Junior Teamin joukkueenjohtaja, esa.hautajoki (ät) gmail.com, 045 884 2699
  • Miia Jämsen: Junior Teamin taloudenhoitaja, miia.jamsen (ät) gmail.com